ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 1.500 «ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; 

Όπως σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει, ο φλώρος υπουργός Λαθρομετανάστευσης Μηταράκης, είχε ανακοινώσει την Μεγάλη Δευτέρα σχέδιο άμεσης «αποσυμφόρησης» των νησιών, από 2.380 «ευάλωτα» προσφυγάκια που έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για να μετακινηθούν σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, είχε οριστεί και ημερομηνία του πρώτου μεγάλου κύματος «αποσυμφόρησης», με 1.500 «ευάλωτα» προσφυγάκια από την Λέσβο, που θα αναχωρούσαν από το νησί με ειδικά ναυλωμένο πλοίο… εχθές Σάββατο. 25 Απριλίου, παρουσία και της υπουργάρας μας! – για να γίνει και το σχετικό σώου για τα κανάλια.

Την Πέμπτη, άλλαξαν τα σχέδια και οι χουντικοί είπαν πως η μεταφορά των «ευάλωτων» θα γίνει σε… δόσεις, για να μην… συνωστιστούν στο βαπόρι – λες και στην Μόρια δεν συνωστίζονται. Ανακοίνωσαν δε, πως σε πρώτη φάση θα φύγουν 400, την ίδια ημέρα – εχθές το βράδυ.

Πόσοι έφυγαν; Ούτε ένας! Ο δε Μηταράκης, δε φάνηκε πουθενά στην Λέσβο και δεν δόθηκε καμμιά εξήγηση για το φιάσκο!

Και πώς να δοθεί, αφού η μοναδική εξήγηση είναι ότι ο ζαβός δικτάτορας προγραμματίζει εκλογές-εξπρές στις 5 Ιουλίου, για να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν την ολοκληρωτική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην οικονομία, η οποία θα φανεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με την παντελή έλλειψη τουριστών και τα ξενοδοχεία και καταστήματα να… βαράνε μύγες!

Εφόσον δε, βρισκόμαστε πλέον σε άτυπη προεκλογική περίοδο, δεν είναι φρόνιμο να φορτώνει τις τοπικές κοινωνίες της ηπειρωτικής Ελλάδας με «προσφυγάκια», γιατί χάνονται ψηφαλάκια! Άλλωστε, η συνέχιση του εποικισμού της χώρας, μπορεί κάλλιστα να γίνει και μετά τις εκλογές. Δε χάθηκε ο κόσμος για δύο μήνες!