ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ: ΚΟΥΛΗ ΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!

Χορό έχουν στήσει τον τελευταίο καιρό τα μπουκωμένα –με 11 εκατομμύρια ευρώ!- παπαγαλάκια του Κούλη Μητσοτάκη, έντυπα και διαδικτυακά, αλλά τα πιο λογικά από δαύτα έχουν… άγχος για το αν θα συνεχίσουν να τρώνε τον αγλέουρα και την «επόμενη μέρα». Και προσπαθούν να προλάβουν αυτά που θα’ ρθουν με τον νέο υπερ-Μνημόνιο. Μπροστά στα οποία, τα γεγονότα του 2011-2012 (με τις αποδοκιμασίες κατά των υπευθύνων της δυστυχίας, τα γιαούρτια, οι κρεμάλες κ.τ.λ.) θα θυμίζουν… παιδική χαρά!

Έτσι, ένας εξ’ αυτών των παπαγάλων, ονόματι Βασίλης Στεφανακίδης (Πρώτο Ψέμα), επιχειρεί να προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα της «μετά κορωνοϊό εποχής» τον ζαβό δικτάτορα, που έχει πάρει αέρα από τις στημένες δημοσκοπήσεις και νομίζει πως θα κυβερνάει την Ελλάδα… σαράντα χρόνια – όπως τον βεβαιώνουν τα πιο… ενθουσιώδη παπαγαλάκια του.

Και σε άρθρο του υπό τον ενδεικτικό τίτλο «Το ξέρει ο Κυριάκος πως το “ωσαννά” από το “ σταύρωσον αυτόν” απέχει μόλις λίγες μέρες;», αφού περιγράφει τη φτώχεια και τη δυστυχία που θ’ αφήσει πίσω της η καραντίνα του Μητσοτάκη, τον προτρέπει να κάνει σύντομα ένα νέο «συμβόλαιο αλήθειας» με τον ελληνικό λαό (δηλαδή εκλογές…), πριν φανούν οι συνέπειες της κρίσης και τον πάρει… αμπάριζα ο λαός! 

Πάρτε μια γεύση:

«Σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο μήνα, φαίνεται πως η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου στηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την επιδημία. 

Υπάρχει όμως το μετά. Κι αυτό το μετά, στο πεδίο της οικονομίας δεν μοιάζει να είναι τόσο ελπιδοφόρο, όσο ο πόλεμος με τον κορωνοϊό.
Το είπε ευθαρσώς και ο πρωθυπουργός όταν έκανε λόγο για μια παρεπόμενη βαθιά ύφεση, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη πως η λήξη του υγειονομικού συναγερμού δεν θα σημάνει αυτόματα και την επιστροφή στις ζωές μας όπως ήταν μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη.
Ήδη, διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ύφεση (10%) ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αντί για ανάπτυξη 2,9% και έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2020, 6,5% αντί για πλεόνασμα 3,5%. Κι αυτά δεν είναι οριστικά νούμερα αλλά μόνο με τα μέχρι τούδε δεδομένα.
Οι αριθμοί αυτοί όμως, δεν είναι απλοί αριθμοί γιατί πίσω τους κρύβονται νέα μεγάλα δράματα στην Ελληνική κοινωνία και δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι αλλά και διατεθειμένοι να ξαναβιώσουμε.
Γιατί δεν είναι μια καραντίνα 1-2 μηνών που την υπομένουμε και μετά επανερχόμαστε. Οι οιωνοί είναι πολύ άσχημοι και δεν ξέρω αν θα μπορεί κάποιος Σπύρος Παπαδόπουλος να μας πείσει να υπομείνουμε και τα νέα βάσανα.
Όταν η ανεργία θα εξακοντιστεί και πάλι στο 23% και πάνω, όταν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα θυμίζουν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, όταν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης θα γίνουν ο κανόνας, όταν θα κοπούν τα κορωνοεπιδόματα, όταν παρέλθει η αναστολή πληρωμής δανείων και εισφορών και όταν τα εισοδήματα συρρικνωθούν έτι περαιτέρω, δεν ξέρω αν κάποιος Τσιόδρας της οικονομίας θα βρει ένα εξίσου πειστικό λόγο για τη νέα κρίση που μας βρήκε.
Όπως δεν ξέρω αν τα καλά λόγια που τώρα περισσεύουν για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση του κορωνοεφιάλτη και στα επεισόδια στον Έβρο, θα συνεχιστούν, όταν η νέα οικονομική κρίση θα κτυπήσει το κατώφλι όλων των νοικοκυριών.
Άλλωστε το “ωσαννά από το σταύρωσον αυτόν” απέχει μόλις τρεις μέρες! Και οι… αρετές του Έλληνα εξαντλούνται τάχιστα όταν κτυπηθεί η τσέπη του.

Το συμβόλαιο αλήθειας που υπέγραψε με τον ελληνικό λαό είναι πλέον κενό περιεχομένου και πρέπει σύντομα να υπογραφεί νέο που θα περιλαμβάνει τις νέες, πικρές αυτή τη φορά, αλήθειες για το που βρεθήκαμε και που μπορούμε να πάμε και κυρίως πως και με ποιες νέες θυσίες».