ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Πριν από μία ώρα περίπου, κατά τις 18:30, βρισκόμουν για δουλειά σε μεταφορική εταιρεία κοντά στο σταθμό Ελαιώνα, στο Βοτανικό. Ξαφνικά, μέσα στην απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, άκουσα το γνωστό κάλεσμα για πιστούς που απευθύνεται από τα τζαμιά στους μουσουλμάνους, για να προσευχηθούν!!!

Αρχικά, νόμισα ότι ίσως ήταν από κοντινή Εκκλησία (υπάρχει ένα εκκλησάκι και μια μεγαλύτερη κοντά στο τζαμί), αλλά η γλώσσα που ακουγόταν ήταν ξένη και σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε αυτό το «μοιρολόι» με τις γνωστές μελωδίες των ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπόρεσα να πάω να δω από κοντά τι γίνεται. Παρακαλώ όποιον είναι κοντά στην περιοχή να κάνει μια «αυτοψία» για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πιθανή λειτουργία του τεμένους στον Βοτανικό.

Πραγματικά, εύχομαι να άκουσα λάθος. Διότι αν μας έχουν κλείσει ερμητικά (για λόγους υγείας) όλες τις Εκκλησίες μεγαλοβδομαδιάτικα, απαγορεύουν τις καμπάνες και τα μεγάφωνα, κυνηγούν ανηλεώς τους Ιερείς που κοινωνούν ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, μιλάμε για αδιανόητη πρόκληση!

Απάντηση ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ: Δεν άκουσες λάθος! Εξ’ όσων διαπιστώσαμε, το τζαμί λειτουργεί κανονικότατα!