ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ… ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΒΑΣΗ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ». ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!

Ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου εμφανίστηκε ο υπουργός (Λαθρο) Μετανάστευσης και Ασύλου, Μηταράκης, και απάντησε στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών περί των σχεδίων της κυβέρνησης για τα «προσφυγάκια».

Κατ’ αρχάς, ο Μηταράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την προστασία των «προσφύγων» από τον κορωνοϊό και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον, αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υλοποίηση σχεδίου έκτακτης δράσης, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά των «ευάλωτων» σε δωμάτια ξενοδοχείων των νησιών! 

Κι όταν η επίτροπος Γιόχανσον αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων hotspots στα νησιά (ενός επιπλέον σε κάθε νησί…) και ο Μηταράκης συμφώνησε, ρωτήθηκε από τους ευρωβουλευτές αν θα πρόκειται για «κλειστά κέντρα», όπου τα «προσφυγάκια» θα είναι «εσώκλειστα» – όπως παραμυθιάζουν οι Κούληδες την ελληνική κοινή γνώμη. 

Φυσικά, ο Μηταράκης διέψευσε τέτοια περίπτωση, λέγοντας επί λέξει: «Δεν θα περιορίζονται οι άνθρωποι εκεί, θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται».

Επιπλέον, υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να γίνεται μέσω… Skype η υποβολή αιτημάτων ασύλου των νεοαφιχθέντων «προσφύγων», καθότι η Υπηρεσία Ασύλου δεν λειτουργεί λόγω κορωνοϊού!

Και βέβαια, δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη «απελάσεις»!

«Εθνικόφρονες», που πιστέψατε στα παραμύθια τους, περαστικά σας!