ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΙΟΔΡΟ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

Η Αίγυπτος είναι μια γειτονική μας χώρα με 100 εκατομμύρια κατοίκους, στην οποία οι υγειονομικές συνθήκες  είναι -επιεικώς- άθλιες. Ο δε συνωστισμός, ειδικά στο Κάιρο των 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι απερίγραπτος! Επιπλέον, είναι χώρα πολύ τουριστική, με εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και σίγουρα είχε το προηγούμενο διάστημα πολλούς επισκέπτες  κι από χώρες στις οποίες έχει εμφανιστεί ο κορωνοϊός. Σίγουρα δε, κάποιοι εξ’ αυτών θα είχαν προσβληθεί από τον ιό, έστω κι αν δεν το γνώριζαν ή δεν είχαν συμπτώματα. Στην Αίγυπτο, μέχρι τώρα, δεν έχει επιβληθεί κανένα περιοριστικό μέτρο (κλείσιμο σχολείων, μαγαζιών, αεροδρομίων, ξενοδοχείων, καραντίνες, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα λοιπά).
Αν πιστέψουμε τους «ειδήμονες» (Μητσοτάκη, Τσιόδρα και ΣΙΑ), σε μια τέτοια χώρα θα έπρεπε να θερίζει ο κορωνοϊός και να μην προλαβαίνουν να θάβουν τους νεκρούς!
Όμως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νοσούντες από κορωνοϊό στην Αίγυπτο είναι μόλις 865 (στην Ελλάδα του «lockdown» και των πολλαπλών απαγορεύσεων είναι διπλάσιοι!), οι δε νεκροί, είναι μόνο 58 – λιγότεροι απ’ ότι στην Ελλάδα.
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί η μεταδοτικότητα του ιού είναι πολύ χαμηλή όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες; Μήπως γι’ αυτό παραμένει σχετικά μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών στην Ελλάδα, κι όχι επειδή πήραν «εγκαίρως τα σωστά μέτρα» οι Μητσοτάκης και Τσιόδρας; Κι όταν θα αποδειχθεί αυτό τους επόμενους μήνες, που θ’ ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία στη χώρα μας, σε ποιου βοδιού το κέρατο θα πάνε να κρυφτούν οι δήθεν «σωτήρες» μας, που έχουν φτωχοποιήσει και φυλακίσει έναν ολόκληρο λαό;