ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ; «Ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ»: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Στους καιρούς του Στάλιν, που ονομάστηκε από τους διαδόχους του «περίοδος της προσωπολατρίας», οι διατεταγμένες πέννες έγραφαν ατελείωτους ύμνους για τον «μεγάλο πατερούλη», τον «φάρο των λαών» και ούτω καθεξής.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον… Κούλη Μητσοτάκη – όσο γελοίο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο!

Κι αν αμφιβάλλετε, διαβάστε ένα κατάπτυστο άρθρο κάποιου δημοσιογράφου – ραψωδού της εξουσίας, Μάκη Πολλάτου, που γράφτηκε για το protothema.gr, υπό τον ενδεικτικό τίτλο: «Ο ηγέτης Μητσοτάκης και ο γίγαντας Τσιόδρας (Κορωνοϊός, διδάγματα από την κρίση κεφάλαιο 1)»:

Ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν η Ιταλία και η Ισπανία με τους χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχει αφήσει σε κανέναν Έλληνα και σε καμία Ελληνίδα αμφιβολίες για την αξία του να τοποθετείς τον σωστό άνθρωπο στην πιο κρίσιμη θέση.

Γιατί τα συστήματα υγείας σε πολλές χώρες της Ευρώπης καταρρέουν επειδή οι αποφάσεις για απαγόρευση των μετακινήσεων και για τον εν γένει χειρισμό της κρίσης καθυστέρησαν πολύ.
Στην Ελλάδα έχουμε την θεία τύχη οι καθηγητές –με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα- που έχουν την ευθύνη να χαράξουν την εθνική στρατηγική για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού να είναι σοβαροί επιστήμονες εγνωσμένου κύρους. Και κυρίως, έχουμε την ευτυχία να βρίσκεται στο τιμόνι ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με τις αποφάσεις του απέδειξε ότι εμπιστεύεται τις εισηγήσεις των καθηγητών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και αψηφά το πολιτικό κόστος.
Αν και νεοφιλελεύθερος -έτσι δεν τον κατηγορούσαν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;- ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβαλε το χρήμα πάνω από την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών του, όπως έπραξε ο ασθενής πλέον Μπόρις Τζόνσον και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρωθυπουργός σταμάτησε εγκαίρως τη λειτουργία των σχολείων, έκλεισε τα καταστήματα κι έβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις. Κι ας διέλυσε την οικονομική δραστηριότητα. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη έσωσε τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων.

Είμαι βέβαιος ότι ίσως ακόμη και σήμερα κάποιοι ελάχιστοι ανεύθυνοι αψηφούν τους κανόνες. Είναι ευθύνη των ενεργών, συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών, της πλειονότητας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, να περιορίσουν τα γαϊδούρια εκείνα που αναπτύσσουν αντικοινωνική συμπεριφορά, ακόμη κι αν χρειάζεται η διαπόμπευση των παραβατών.
Λοιπόν, ο Μητσοτάκης είχε την ηγετική στόφα να…».

Σταματάμε εδώ, γιατί και η ξεφτίλα έχει και τα όριά της!  

(ΥΓ): Να δούμε που θα βρούνε τρύπα να κρυφτούνε οι ΚΟύληδες και οι υμνωδοί τους, σε κάνα δύο μήνες…