ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!

Ξαφνικά, ο Ερντογάν Πασάς απέσυρε τους περίπου 10.000 πολιορκητές του Έβρου, με την πολύ βολική δικαιολογία, ότι κάποιοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και υπήρχε κίνδυνος να τον μεταδώσουν και στους υπολοίπους. Πρόκειται βεβαίως για μεγάλο παραμύθι, καθώς ο συνωστισμός στον καταυλισμό του «Παζάρκιουλέ» ήταν τέτοιος που αν έπασχε έστω κι ένας εκ των πολιορκητών με κορωνοϊό, θα τον είχε ήδη μεταδώσει και στους υπολοίπους!

Ποιο είναι, λοιπόν, το βρώμικο «μυστικό του Έβρου»; Από την αρχή, επισημάναμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη υπόθεση, που «έσκασε» αμέσως μετά το μεγάλο φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Λέσβο και Χίο. Όντως, τα «περίεργα» ήταν πολλά και κραυγαλέα!

Κατ’ αρχάς, ήταν σίγουρο πως ένα μαζικό «ντου» χιλιάδων λαθρομεταναστών από συγκεκριμένο σημείο του Έβρου, θα συναντούσε την αντίδραση της από δω πλευράς. Και μην αυταπατάσθε, και ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν στην εξουσία, αναγκαστικά θα υπερασπιζόταν τα σύνορα. Ίσως, χωρίς… εμβατήρια και με λιγότερα ταρατατζούμ, αλλά ποιος θα μπορούσε να κρατήσει τον… μαιτρ του είδους Πάνο Καμμένο; Κατά δεύτερον, όλως περιέργως οι 10-15.000 επίδοξοι λαθρομετανάστες «πολιορκούσαν» μόνο τις Καστανιές, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε ένας στην πλευρά του τελωνείου των Κήπων, που δεν έκλεισε ούτε στιγμή! Κατά τρίτον, από τις καθημερινές «μάχες» που περιέγραφαν ενθουσιωδώς οι… «εθνικόφρονες» ρεπόρτερς, δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός αστυνομικού ή στρατιώτη, ενώ στις πραγματικές μάχες που έγιναν σε Λέσβο και Χίο για δύο 24ωρα, οι τραυματίες αστυνομικοί έφτασαν τους 53! Πόλεμος χωρίς θύματα γίνεται; Δε γίνεται! Άρα, δεν έγινε κανένας «πόλεμος» κι όλα ήταν ένα επικοινωνιακό σώου για τις κάμερες! 

Μεγάλο ήταν για την κυβέρνηση το πολιτικό όφελος από τα γεγονότα του Έβρου! Πολύ μεγάλο, τεράστιο! Και μάλιστα, εκεί που «πονούσε»: στους πατριώτες ψηφοφόρους, στους οποίους οι Κούληδες παρουσιάστηκαν ως… «υπερασπιστές των συνόρων» και… λαθρομεταναστευτοφάγοι!

Βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει λιγάκι και οι εξηγήσεις είναι απλές. Συμφωνία να προχωρήσει στον εποικισμό της χώρας, είχε κάνει ο Κούλης με Σόρος και CIA. Όμως, δε μπορούσε να την εφαρμόσει, γιατί σκόνταφτε στην σφοδρή αντίδραση του λαού – και ιδίως των ψηφοφόρων του. Ζήτησε, λοιπόν, και πήρε τη βοήθεια του Ερντογάν Πασά (με άγνωστα ακόμα ανταλλάγματα…), κι έτσι στήθηκε το θέατρο του Έβρου! Με το άλλοθι του «υπερασπιστή των συνόρων» στον Έβρο, κι έχοντας πλέον απέναντί της πολίτες τρομοκρατημένους και κλειδωμένους (υποχρεωτικά) στα σπίτια τους, παρουσίασε προχθές ο Κούλης σχέδιο άμεσης δημιουργίας 28 νέων hotspots στην ενδοχώρα, που θα υλοποιηθεί εντός του Απριλίου με μαζική μεταφορά «αιτούντων άσυλο» από τα νησιά, και δεν ακούστηκε ούτε κιχ! 

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, αφού η αποστολή εξετελέσθη, δεν ήταν ώρα να βρει ένα πρόσχημα και να αποσύρει τους δήθεν «πολιορκητές» του Έβρου ο Ερντογάν Πασάς;