ΣΤΑΛΙΝ ΖΕΙΣ, ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΟΔΗΓΕΙΣ! ΜΑΝΑ ΧΑΦΙΕΔΙΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ! 

Στην σταλινική ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Γερμανία της Στάζι (και σε μικρότερο βαθμό στις υπόλοιπες κομμουνιστικές χώρες…), ο πιο ασφαλής τρόπος επιβίωσης ήταν ο χαφιεδισμός. Ακόμα και μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας!

Ο πιο ξακουστός χαφιές ήταν ο 13χρονος Πάβλικ Μοροζώφ, ο οποίος κατήγγειλε τον ίδιο του τον πατέρα στην NKVD, την εποχή του μεγάλου λιμού, ότι κρύβει σιτηρά για να θρέψει την οικογένειά του. Ακολούθως, ο πατέρας του συνελήφθη και οδηγήθηκε στα Γκουλάγκ, αλλά ο μικρός χαφιεδάκος δολοφονήθηκε από τα μέλη της οικογένειάς του, και ανακηρύχθηκε από τον Στάλιν «ήρωας της ΕΣΣΔ»!

Πέραν, λοιπόν, από τα χιλιάδες περιστατικά χαφιεδισμού ανά την Ελλάδα από οπαδούς του Μητσοτάκη, με ανώνυμα τηλεφωνήματα στην αστυνομία («ο τάδε γυρίζει έξω ασκόπως και δεν έχει άδεια»), πληροφορούμεθα ότι μια μάνα στην Χαλκίδα κάρφωσε το ίδιο της το παιδί, έναν οδηγό νταλίκας που είχε έρθει από την Ισπανία κι έσπασε την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών που του επιβλήθηκε, παρότι δεν νοσούσε!

Βέβαια, ευτυχώς η υπόθεση αυτή δεν είχε την τραγική κατάληξη του Πάβλικ Μοροζώφ, αλλά την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον νταλικιέρη. Μήπως, όμως, πρέπει να την ανακηρύξει ο Μητσοτάκης… «ηρωίδα» της χούντας του «Μένουμε Σπίτι» και να την… παρασημοφορήσει, για να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για την εξαχρείωση της ελληνικής κοινωνίας;