ΛΙΓΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΚΕΛΙΑ. ΓΙΑΤΙ; ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ «ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, μέχρι τις 20 Μαρτίου, παρουσίασε το Istituto Superiore di Sanità.

Σύμφωνα με αυτά, η συντριπτική πλειονοψηφία των θυμάτων κατοικούσαν στην περιοχή της Λομβαρδίας (2175 νεκροί), στην Εμίλια-Ρομάνα (524 νεκροί) και στο Βένετο (136 νεκροί). Αντιθέτως, τα κρούσματα και οι νεκροί λιγοστεύουν εντυπωσιακά όσο πιο νότια κατεβαίνουμε και στην Σικελία των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων –που έχει ακριβώς το ίδιο κλίμα με την Ελλάδα- τα κρούσματα είναι αναλογικά πολύ λίγα και οι νεκροί μόλις τρεις!

Αυτό σημαίνει ότι η διάδοση του ιού έχει σχέση με την θερμοκρασία και την υγρασία και όχι βέβαια με τα «σωστά μέτρα» που πήρε «εγκαίρως» ο Κούλης Μητσοτάκης και η νεοφιλελεύθερη κομπανία του!

Από κει και πέρα, τα στοιχεία για τους νεκρούς αποδεικνύουν ότι είχαν απόλυτο δίκιο οι Πούτιν και Ερντογάν, που περιόρισαν την κυκλοφορία μόνο για όσους είναι άνω των 65 ετών και για όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα, κι όχι το χάρτινο κοκοράκι των Αθηνών, που προχώρησε σε τιμωρητική απαγόρευση εξόδου όλων των Ελλήνων, για να υποχρεωθούν να τον πάρουν στα σοβαρά και να πάψουν να τον θεωρούν… χαζό! 

Η μέση ηλικία των νεκρών στην Ιταλία, λοιπόν, ήταν τα 78,5 έτη. Επιπλέον, το 48% των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους έπασχαν από τρία ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα, το 26,6% από δύο, το 23,%% από ένα, ενώ το 1,2% των ασθενών που απεβίωσαν δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα.

Αυτά τα ολίγα, για να μη μας δουλεύουν το ζαβό και τα παπαγαλάκια του!