ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ; ΕΠΕΙΔΗ Ο… ΗΓΕΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΗΡΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ;

Όπως φαίνεται μέχρι τώρα, η Ελλάδα τα καταφέρνει καλά με τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με άλλες χώρες – και κυρίως την Ιταλία, όπου ο ιός «θερίζει»!

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου, στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 464 και οι νεκροί τους 6, ενώ στην γειτονική Ιταλία τα κρούσματα έχουν φτάσει 41.035 και οι νεκροί 3.405!

Τα μέχρι στιγμής καλά αποτελέσματα στη μη διάδοση του ιού, τα εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και διασπείρει την προπαγάνδα ότι «ευτυχώς που είναι στην κυβέρνηση ο… μεγάλος ηγέτης Κούλης Μητσοτάκης, που πήρε εγκαίρως αυστηρά μέτρα και δε γίναμε Ιταλία». Αληθεύει αυτό ή πρόκειται για μεγάλη μπαρούφα;

Ας δούμε λίγο τις λεπτομέρειες των στοιχείων, που επιμελώς αποκρύπτουν τα καρακόλια της μητσοτακικής προπαγάνδας!

Ναι, θερίζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία, αλλά όχι σ’ ολόκληρη τη χώρα! Τρεις είναι οι επαρχίες που έχουν πληγεί βαριά: η Λομβαρδία, η Εμίλια Ρομάνια και το Βένετο. Πρόκειται για τρεις γειτονικές επαρχίες της βορείου Ιταλίας.

Αντιθέτως, στην Νότιο Ιταλία οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι κατά πολύ μικρότεροι. Στην δε Σικελία, των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, τα κρούσματα είναι ελάχιστα και οι θάνατοι μόλις 2! Μάλιστα, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, έχουν διακοπεί οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας, για να μην διαδοθεί κι εκεί ο ιός! Εφόσον, λοιπόν, σε κάποιες περιοχές της χώρας θερίζει ο κορωνοϊός και σε κάποιες άλλες είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση της Ιταλίας, αλλά άλλοι παράγοντες!

Όπως π.χ. το κλίμα, η θερμοκρασία και η υγρασία. Οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία στην Σικελία και την Ελλάδα (που έχουν ίδιο κλίμα), φαίνεται πως δεν ευνοούν την εξάπλωση του φονικού ιού! Αυτά για να μη μας δουλεύουν οι Κούληδες και οι σφουγγαρίστρες τους!