ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ Η «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΟΥ… ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ!

Σίγουρα, όλοι έχουμε παρατηρήσει τα «ρεπορτάζ παραλίας» (λέγονται και «ρεπορτάζ του κώλου», γιατί οι φωτογραφικοί φακοί σε κώλους εστιάζουν!) μεγάλων ΜΜΕ –και ειδικά του protothema.gr- για την «παραβίαση» από τους πολίτες των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κοινή συνισταμένη των ρεπορτάζ οι κατηγορίες για «εγκληματική ανευθυνότητα» κατά των πολιτών που δεν τήρησαν το σύνθημα «μένουμε σπίτι» και βγήκαν μια βόλτα στην παραλία ή στο… βουνό, με την οικογένειά τους ή φίλους τους. Βέβαια, στις περισσότερες από τις φωτογραφίες – «αποδεικτικά στοιχεία» δεν προκύπτει συνωστισμός, καθώς οι πολίτες τηρούν τις αποστάσεις, αλλά τα ρεπορτάζ επιμένουν ότι είναι «επικίνδυνοι». Κι από κάτω από τα ρεπορτάζ, ακολουθούν σχόλια βαλτών ή απλά χειραγωγούμενων ανόητων, που ζητάνε «ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας» και «βούρδουλα» για τους «απείθαρχους», ενώ κάποιοι άλλοι σχολιαστές τους καθιστούν υπεύθυνους για τυχόν έξαρση του ιού τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι διόλου τυχαία τέτοια «ρεπορτάζ», ούτε τα σχόλια! Ο σκοπός των παπαγάλων του Μητσοτάκη είναι να ρίξουν τις ευθύνες σε κάποιους «ανεύθυνους» πολίτες που «δε συμμορφώθηκαν», έτσι ώστε αν τις επόμενες ημέρες υπάρξουν πολλά θύματα να απαλλαγεί των ευθυνών του το… επιτελικό ψευδοκράτος του Μητσοτάκη!