ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»;

Επανειλημμένες φορές έχουμε χαρακτηρίσει τη φυλλάδα «Μακελειό» και το διαδικτυακό της αδερφάκι, makeleio.gr, τυφλά όργανα της φαμίλιας Μητσοτάκη, που τους έχει ανατεθεί ο ρόλος της χειραγώγησης των πατριωτών στο «μαντρί» της Νουδούλας!

Κάποιοι –λίγοι- αναγνώστες μας, διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως… υπερβάλλουμε και… αδικούμε τον… μακελλάρη Στέφανο Χίο, που είναι «πατριώτης» και τα λοιπά… 

Σε απάντησή τους δημοσιεύουμε αυτούσια χθεσινή ανακοίνωση με την υπογραφή του ίδιου του… μακελλάρη, υπό τον τίτλο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: H εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και το makeleio.gr σε κρίσιμες ώρες μέγιστου εθνικού κινδύνου, τάσσεται στο πλευρό της πατρίδος και των πολιτών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης», στην οποία δηλώνει ευθέως πως συντάσσεται με την… εθνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, για σοβαρούς… εθνικούς λόγους (λόγω της πολιορκίας του Έβρου από το «απελπισμένο πλήθος των κατατρεγμένων ανθρώπων», όπως τους χαρακτήρισε ο… εθνικός κυβερνήτης Κούλης Μητσοτάκης), αλλά και για… ιατρικούς λόγους – κορωνοϊός. Και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ιδού ποιοι είναι οι «πατριώτες» που προεκλογικώς παρίσταναν ότι… αγωνιούν για το μέλλον του… «πατριωτικού χώρου»:

«Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας που εδώ και μεγάλο διάστημα δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια αλλά και στα πολύ επικίνδυνα έργα. Υπό την απειλή των όπλων. Κι οι προκλήσεις αυτές εκτυλίσσονται σε συνδυασμό με το λαθρομεταναστευτικό κι ας φαίνεται ότι αυτό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα τις τελευταίες ημέρες. Κι από την άλλη πλευρά, έχει προκύψει η μάστιγα του κορωνοϊού. Μια πανδημία πια -σε παγκόσμιο επίπεδο- που θέτει την Ελλάδα, σε κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο.

Οι απανωτές προκλήσεις των Τούρκων, στην Κω και τον Έβρο, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το πού το πάει ο Ερντογάν. Στον πόλεμο και στο χτύπημα.

Από την άλλη, ο φόβος μετατροπής της Ελλάδας σε νέα “Ιταλία” με απανωτά κρούσματα κορωνοϊού, το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει οδηγήσει σε διαρκή εσωτερική εγρήγορση το κυβερνητικό σύστημα αλλά και το ΕΣΥ, με τον πολιτικό του προϊστάμενο και τους συντελεστές του, να καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες- οφείλουμε να το πούμε- για να μην έχουμε θύματα και για να υπάρξει επαρκής συντονισμός, την ώρα που εκτυλίσσεται και η απειλή στα σύνορά μας, τα χερσαία και τα θαλάσσια. 

Αυτές τις ώρες το ΜΑΚΕΛΕΙΟ οφείλει να στηρίξει τους πάντες, μπροστά στον διαγραφόμενο ισοπεδωτικό εθνικό κίνδυνο. Και την εθνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής των κλάδων Υγείας και Εθνικής Ασφάλειας αλλά πάνω απ όλα τον ελληνικό λαό με ακομμάτιστη ενημέρωση, στις επάλξεις.

Δεν περισσεύει τούτες τις δύσκολες ώρες, καμία κομματική, πολιτική και δημοσιογραφική αντιπαράθεση. Κάνουμε τα πάντα σαν makeleio.gr, εφημερίδα και makeleio web να υποστηρίξουμε (και όχι να υποσκάψουμε) πρώτοι εμείς που ασκούμε σε όλους σφοδρή κριτική, ότι Υπουργείο Υγείας και υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τους αντίστοιχους υπουργούς τους , όπως και Λιμενικό και ΕΛΑΣ, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, μαζί με τους επικεφαλείς τους (που είναι σίγουρο ότι επαγρυπνούν), τις προσπάθειές τους που είναι οι ενδεδειγμένες.

Πάμε να φύγουμε από τους κινδύνους και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε σε δεύτερο χρόνο.

Επαγρύπνηση και ομοψυχία, είναι τα μόνα που αυτή την ώρα μας ενώνουν.

Σ.Χ