ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ;

Το έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά και το επισημαίνουμε ξανά. Ο Κούλης χρησιμοποιεί ως βασικό του επιχείρημα για το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων στον Έβρο για τους λαθρομετανάστες που τα πολιορκούν, το ότι δεν πρόκειται για «πρόσφυγες» από την Ιντλίμπ της Συρίας. Αυτό επανέλαβε και στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο αμερικάνικο CNN: 

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου δεν αποτελεί μια προσφυγική κρίση. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, δεν έρχονται από τη Συρία, δεν έρχονται από το Ιντλίμπ, ζούνε χρόνια στην Τουρκία και μιλάνε εξαιρετικά τη γλώσσα. Η Ελλάδα άνοιξε την καρδιά και τα σπίτια της στους πρόσφυγες…».

Πρόκειται για τις χειρότερες δηλώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, σε μια εποχή που δε μένουν μόνο τα γραπτά, μένουν και τα λεγόμενα του καθενός – ειδικά στα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ! Κι αν αυτός είναι χαζός και δεν το καταλαβαίνει αυτό, υπάρχουν και οι σύμβουλοί του, που θα έπρεπε να του είχαν δώσει να το καταλάβει! Διότι, μ’ αυτά που λέει και ξαναλέει ο Μητσοτάκης, τι θα κάνει όταν θα φτάσουν πράγματι στα ελληνικά σύνορα οι «πρόσφυγες» από την Ιντλίμπ της Συρίας –που υπολογίζονται γύρω στο 1 εκατομμύριο; Θα τους ανοίξει τα σύνορα και θα τους πει «περάστε»; Ή μήπως σκοπίμως ανθίσταται τώρα στην είσοδο των 10-15.000 πολιορκητών του Έβρου, για να χρησιμοποιήσει την «αντίστασή» του αυτή ως άλλοθι στον ελληνικό λαό και ν’ ανοίξει στο προσεχές μέλλον τις πύλες στο 1 εκατομμύριο; Μήπως έχει ήδη δεσμευτεί κιόλας σε κάποιους να το κάνει;

Και για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, σας υπενθυμίζουμε προ δεκαημέρου δημοσίευμα της εγκυρότατης συστημικής γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt:

«Η πίεση αυξάνεται. Οι μάχες γύρω από την Ιντλίμπ στη Συρία αναγκάζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Από εκεί οι προσφυγικές ροές ενδέχεται να φθάσουν τους επόμενες μήνες στην Ελλάδα. Πρόσφατα ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ προειδοποιούσε ότι θα «βιώσουμε ένα δεύτερο 2015». Αν πραγματοποιηθεί η πρόγνωση του Γερμανού υπουργού, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Διότι σε αντίθεση με το 2015, όταν για τους πρόσφυγες η Ελλάδα ήταν απλά χώρα διέλευσης, τώρα η Ελλάδα είναι πλέον τελικός προορισμός».