ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης της ΝΔ για «επιστροφή στην κανονικότητα», τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς ακόμη μία «αρνητική πρωτιά» καταλαμβάνει η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία της Eurostat.

Η Χώρα μας είναι η μοναδική, ανάμεσα στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία το 2020 παρουσιάζει μειωμένο κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2010. Η έρευνα της υπηρεσίας στατιστικών της ΕΕ συγκρίνει τον σημερινό κατώτατο μισθό των 650 ευρώ, μικτά, με τον αντίστοιχο που ίσχυε από τον Μάιο 2009 έως και τον Ιούνιο 2011 (739,56 ευρώ). Η τελευταία αύξηση, σημειωτέον, δόθηκε τον Ιούλιο του 2011 (1,6&), οπότε η ελάχιστη αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα έφτασε στα 751 ευρώ τον μήνα, μικτά.

Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ των 27 στην οποία ο κατώτατος μισθός παραμένει χαμηλότερος από το επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει το 2010.

Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά, να μίλησε για «μεταμνημονιακή εποχή» και η ΝΔ για «επιστροφή στην κανονικότητα», αλλά η κατάσταση παραμένει το ίδιο τραγική για την Πατρίδα και τον Λαό σε όλους τους τομείς.

Γιώργος Μάστορας