ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ PITESTI

Ο ρουμανικός λαός δεν ξεχνά την σκοτεινή εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Για πρώτη φορά μια ταινία παρουσιάζει την φρίκη του δαιμονικού κομμουνιστικού πειράματος «μετεκπαιδεύσεως» που είχε σκοπό να δημιουργηθεί ο «νέος άνθρωπος» και φυσικά να εξοντωθεί ή να γίνει «φυτό» όποιος δεν «συνεργαζόταν». Ήταν το λεγόμενο «Πείραμα του Pitesti».

Επειδή το επίσημο κράτος αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο, η ταινία χρηματοδοτήθηκε μέσω δωρεών, καθιστώντας την έτσι μια 100% ανεξάρτητη ταινία. Παραγωγός της ταινίας είναι η Victoria Baltag.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε αυθεντικές τοποθεσίες στη Ρουμανία, όπως μουσεία, μνημεία, οχυρά στο Βουκουρέστι, στην πρώην φυλακή στην Pitesti και ολοκληρώθηκαν το 2015.

Τα όσα φρικώδη έλαβαν χώρα κατά το “Πείραμα του Πιτέστι” κρατήθηκαν στο σκοτάδι μέχρι πρόσφατα και λίγοι άνθρωποι έχουν ιδέα τι ακριβώς έγινε εκεί.

Η ταινία απεικονίζει την αληθινή ιστορία των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Ρουμανία μεταξύ του 1949 και του 1951, όταν, μετά την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού, όλοι οι μαθητές και φοιτητές αναγκάστηκαν να γίνουν μέλη του Κόμματος.

Κατά συνέπεια, εκείνοι που αρνήθηκαν φυλακίστηκαν προκειμένου να «αναμορφωθούν» ή να «επανεκπαιδευθούν».

Το φαινόμενο της «αναμόρφωσης», μια έννοια που το καθεστώς δανείστηκε από τον… 

Διαβάστε περισσότερα στο http://redskywarning.blogspot.com/