Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Φώτης Νάκος

Το 1882 ο Ερρίκος Ίψεν έγραψε ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Ο εχθρός του λαού». Το έργο ως υπόθεση έχει την ιστορία ενός γιατρού ο οποίος θέλοντας να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πανδημίας στην πόλη στην οποία εργάζεται, έρχεται σε αντιπαράθεση με το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο, το οποίο τον περιθωριοποιεί και τον καταδιώκει,  μη θέλοντας να χάσει τις οικονομικές απολαβές που εισπράττει,  αφού η μικρή πόλη τυχαίνει να είναι και κοσμοπολίτικο θέρετρο και οποιαδήποτε αναγγελία του κινδύνου από την πανδημία, θα ισοδυναμούσε με την πρόσκαιρη απώλεια εισόδων των κρατούντων της περιοχής.
Ονομάζεται λοιπόν εχθρός του λαού και διώκεται με κάθε μέσο ώστε να σπιλωθεί η τιμή και η υπόληψη του.

Ζώντας πλέον στο 2020, 138 χρόνια αργότερα, διαπιστώνουμε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του συστήματος παραμένει ο ίδιος και αναλλοίωτος.
Η Χρυσή Αυγή, η μοναδική φωνή της αλήθειας,  έχοντας κάνει το λάθος να προαναγγείλει, τους κινδύνους που έρχονται,ήρθαν, ορθώνοντας ένα τοίχο αντίστασης στα σχέδια των γνωστών κύκλων που εργάζονται πυρετωδώς για την καταστροφή της πατρίδας, βρέθηκε στο στόχαστρο αυτών.
Με μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις, κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση, κυνηγήθηκε από τις δημοκρατικές φωνές του τόπου, ΜΜΕ, λοιδορήθηκε όπου γινόταν έως να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας, όπως ήθελαν και ονειρεύονταν οι δημιουργοί αυτής της σκευωρίας, με την βοήθεια ταυτόχρονα αυτών που μήδεψαν,  αυτών που για χάρη μιας παχυλής αποζημίωσης στα κέντρα αποφάσεων, θυσίασαν αγώνες, ιδεολογία, θυσίες….

Εχθρός του λαού λοιπόν η Χρυσή Αυγή,  γιατί είχε το σθένος να προειδοποιήσει για τα επερχόμενα δεινά.

Εχθρός του λαού λοιπόν η Χρυσή Αυγή, γιατί έδειξε με το δάχτυλο, αυτούς που ευθύνονται για τα δεινά των Ελλήνων.

Το έργο και ο τίτλος γνωστός από την εποχή του Ροβεσπιέρου που βάφτιζε έτσι τον κάθε πολιτικό του αντίπαλο και στην συνέχεια τον εκτελούσε.  Γνωστές και οι πρακτικές του κομμουνιστικού παραπετάσματος που με τρόπο αυτό εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους ώστε να εδραιώσει την δικτατορία της, ίδια με αυτή που υπάρχει τώρα, με την μορφή βέβαια μιας πιο ελαφριάς, ροζ απόχρωσης, δικτατορία του πολιτικά ορθού.

Τιμή μας οι διώξεις,  παράσημο μας οι αναθεματισμοί εκ μέρους τους.
Σημαίνει αν μη τι άλλο ότι κάτι κάνουμε σωστά…

Το Εθνικιστικό Κίνημα είναι εδώ, δυνατό όσο ποτέ άλλοτε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.  Και όσο για όλους εσάς που πολεμάτε με λύσσα την Χρυσή Αυγή για τα στενά ατομικά σας συμφέροντα, προσέξτε καλά γιατί θα έρθει γρήγορα η μέρα που ο όρος «Εχθρός του λαού » θα αποκτήσει πραγματική έννοια και υπόσταση και τότε θα αποδοθούν τελικά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι……