ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ HOTSPOTS ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ!

Αρνούνται τα πάντα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και λοιπών νησιωτικών περιοχών. Και με τα νέα hotspots που θέλει να στήσει η κυβέρνηση διαφωνούν και το κλείσιμο των υφισταμένων hotspots ζητούν. Φαινομενικά, πολύ… αγωνιστική η στάση τους, αλλά…

Στα υφιστάμενα hotspots των νησιών κατοικοεδρεύουν τώρα γύρω στα 45.000 «προσφυγάκια». Άρα, «να φύγουνε, να πάνε αλλού». Πάμε παρακάτω… Ας υποθέσουμε ότι με μία… μαγική κίνηση η κυβέρνηση παίρνει όλα αυτά τα «προσφυγάκια», τα πηγαίνει αλλού και σφραγίζει την Μόρια στην Λέσβο, την ΒΙΑΛ στην Χίο, κ.τ.λ.

Τα νέα «προσφυγάκια» που πλακώνουν καθημερινά στην Λέσβο, στην Χίο, στην Σάμο, κ.τ.λ., κι όχι στην… Καβάλα ή στην… Κυλλήνη, που θα πάνε; Τα οποία είναι 100-200 την ημέρα αυτή την περίοδο και θα γίνουν 400-500-600 την ημέρα μόλις θα φτιάξει ο καιρός. Μόλις φτάνουν θα τα βάζουν αμέσως σ’ ένα καράβι και θα τα μεταφέρουν… αλλού; Που; Ή μήπως θα στήνουν τσαντίρια στα λιμάνια και στις πλατείες των πόλεων των νησιών, όπως γινόταν το 2015;

Αρνούνται τα πάντα, αλλά δεν προτείνουν λύσεις οι «τοπικοί άρχοντες»! Κι όμως, λύσεις υπάρχουν! 

Να αναστείλει η κυβέρνηση –για κάποιο χρονικό διάστημα έστω- την χορήγηση ασύλου, επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος, κι έτσι να επιστρέφονται αυθημερόν στην Τουρκιά όσα «προσφυγάκια» μας… προτιμούν, βάσει της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκιάς! Ή έστω, αν βρίσκουν πολύ… ακραίο και… χρυσαυγίτικο αυτό το μέτρο, να ιδρυθούν τα νέα hotspots αλλά σε ακατοίκητα νησιά και να μεταφέρονται εκεί παλιά και νέα «προσφυγάκια» – όπως κάνει η Αυστραλία! Απλά πραγματάκια! Κι αν έτσι δε λυθεί το πρόβλημα μέσα σε 1-2 βδομάδες, να μας τρυπήσετε τη… μύτη!

Γιατί δεν τα λένε αυτά οι κατά τα άλλα λαλίστατοι «τοπικοί άρχοντες» των νήσων; Γιατί είναι τσιράκια της κυβέρνησης και με την ολική άρνησή τους σε όλα, χωρίς όμως να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, δημιουργούν αδιέξοδο διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση να περάσει -έστω και με το ζόρι!- τα σχέδιά της, που είναι ο εποικισμός ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας!