Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ «ΛΑΓΟΣ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΗ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ;

Στην προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης για να δεχθεί την ήδη συμφωνημένη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του Αιγαίου με τους Τουρκαλάδες, έχουν ριχτεί οι συνεργάτες και τα τρισάθλια παπαγαλάκια του εθνοπροδότη Κούλη Μητσοτάκη!

Έτσι, μετά τον σύμβουλό του, Θάνο Ντόκο, που έχει μιλήσει δύο φορές για συνεκμετάλλευση, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για… προσωπική του άποψη, ξαναχτύπησε και ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του αρχιπροδότη, νεοφιλελεύθερος Θανάσης Μαυρίδης, με άρθρο του υπό τον χαρακτηριστικό και εξόχως προκλητικό τίτλο «Σας φαίνεται κακή η συνεκμετάλλευση;».

Πάρτε μια γεύση:

«Η λέξη «συνεκμετάλλευση» διεγείρει τα «εθνικοπατριωτικά» αντανακλαστικά μιας σημαντικής μερίδας του κοινού. Αυτό είναι μια καλή μαγιά για όσους θέλουν να ποντάρουν σε μια ακροδεξιά  ατζέντα… Ο τελικός μας στόχος, όμως, παραμένει το τραπέζι του διαλόγου. Η συνεννόηση  θα γίνει με όρους Οικονομίας και όχι στην γλώσσα των κανονιοφόρων… Αλλά το τραπέζι του διαλόγου δεν θα το αποφύγουμε. Ούτε εμείς, ούτε οι Τούρκοι. Και δεν πρέπει να θέλουμε να το αποφύγουμε. Το ζητούμενο είναι τι ακριβώς θα συζητήσουμε. Και ποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν, καθώς το πεδίο της αναμέτρησης δεν είναι το Αιγαίο, αλλά συνολικά η Ανατολική Μεσόγειος. Και συνομιλητές σε αυτό το τραπέζι δεν μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα με την Τουρκία, αλλά όλες οι χώρες της περιοχής. Συνεκμετάλλευση; Σας φαίνεται απαγορευμένη λέξη τώρα και κάτω από αυτό το πρίσμα;».

Επαναλαμβάνουμε: πρωθυπουργός και κυβέρνηση που θα παραχωρήσουν έστω κι ένα εκατοστό εθνικής κυριαρχίας, να βρουν λάκκο να χωθούν και σχοινί να κρεμαστούν! Κατάλαβες, Μητσοτάκη κάθαρμα;