Ο… ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ… ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ! (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ)

Θα αναφερθώ σ’ ένα γεγονός που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες, κατά την ψήφιση του νόμου για το ειδικό επίδομα για τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, κι όχι μόνο για τα Ελληνόπουλα, καθώς θα το δικαιούνται και μητέρες από τρίτες χώρες, εφόσον διαμένουν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και μετά.

Ακριβώς γι’ αυτό, κατακεραύνωσε τον νόμο το κόμμα του… υπερεθνικόφρονα Βελόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο αρχηγός του κόμματος χαρακτήρισε γενικά το μέτρο ως «μία ασπιρίνη για να γιατρέψετε την γάγγραινα», επισήμανε την ανάγκη θεσμοθέτησης σοβαρών κινήτρων για τη μείωση της υπογεννητικότητας και κατήγγειλε τη χορήγηση του επιδόματος και σε υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αγόρευση της βουλευτού του ιδίου κόμματος, Μαρίας Αθανασίου, που απαίτησε να είναι κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος η ελληνική ιθαγένεια και η καταγωγή και όχι η διαμονή στην Ελλάδα.

Ε, και μετά από τις αντιπολιτευτικές κορώνες και την εθνική γραμμή, το κόμμα Βελόπουλου… υπερψήφισε και αυτόν τον νόμο, μαζί με την Νουδούλα!