«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ «ΕΥΠΑΘΑΚΙ»

Ζήσαμε για να δούμε και τη στιγμή που οι «ευπαθείς» που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους με οποιονδήποτε τρόπο για να βγάζουν χρήματα, «ευαισθητοποιήθηκαν» για το περιστατικό με το χαστούκι που έδωσε ο αστυνομικός στο «ευπαθάκι» στο Μενίδι τις προάλλες και αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Με ποιον τρόπο; Μα με τον συνήθη, έκαναν ότι κάνουν καθημερινά στις περιοχές όπου ζουν και συνυπάρχουν δυστυχώς με ανυποψίαστους πολίτες:

Με ριπές από Καλάσνικοφ, όπου από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε ένα μωρό, καθώς δευτερόλεπτα πριν οι γονείς του το είχαν μεταφέρει στη κουζίνα. Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ γύρω στις 23.00, ως αντίποινα για το χαστούκι που δέχθηκε ο 11χρονος από τον αστυνομικό.

Το σπίτι της οικογένειας που δέχθηκε τη σφαίρα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το σημείο που σημειώθηκε το επεισόδιο με τον αστυνομικό και τον 11χρονο.

«Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή όταν έχουν προηγηθεί περιστατικά που αφορούν σε Ρομά» λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, από το ταβάνι του οποίου πέρασε η σφαίρα. Για να προσθέσει: «Τότε ακούσαμε και έναν άλλο θόρυβο στο σαλόνι. Τρέξαμε να δούμε τι είχε συμβεί. Αρχικά είδαμε σοφάδες να έχουν πέσει στο χαλί. Ασυναίσθητα κοίταξα πάνω και διαπίστωσα ότι το ταβάνι είχε μια τρύπα. Μετά κοίταξα πάλι κάτω και βρήκα μια σφαίρα! Ακριβώς δίπλα από κει που αφήνουμε το μικρό μας παιδί. Για καλή μας τύχη το είχαμε σηκώσει δευτερόλεπτα πριν και το είχαμε μεταφέρει στο σαλόνι».

Ο πατέρας του μικρού παιδιού εξηγεί ότι η σφαίρα ήταν εύκολο να διαπεράσει τη σκεπή. Το σπίτι είναι λυόμενο και τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η σκεπή δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν μια σφαίρα. «Κάθε φορά ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Βγαίνουν με τα καλάσνικοφ και πυροβολούν αδιακρίτως, αδιαφορώντας για το αν απειλούνται από την απερισκεψία τους, ανθρώπινες ζωές..» καταλήγει.

«Νόμος και τάξη», κυρίες και κύριοι! Ο αθώος κοσμάκης πληρώνει την ασυδοσία των συμμοριών που συνεχίζουν να αλωνίζουν πανελεύθερα στο Ελλαδιστάν κι εμείς ασχολούμαστε με ένα χαστούκι…

Κ.Π.