ΕΞ’ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ! ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές όταν αναφερόμαστε σε στοιχεία για λαθρομετανάστες που δίνουν οι διάφορες κρατικές υπηρεσίες, ότι έχουμε αμφιβολία για το κατά πόσον είναι αληθή. Μάλιστα, πολλές φορές έχουμε… ξεφωνίσει το Λιμενικό, το οποίο συστηματικά κρύβει αφίξεις!

Βέβαια, μπορεί κάποιοι… δύσπιστοι αναγνώστες να έχουν αμφιβολία και για τα δικά μας γραφόμενα, πιστεύοντας ίσως ότι θέλουμε να διογκώσουμε το πρόβλημα.

Ποια είναι η αλήθεια; Διαβάστε τι γράφει σχετικά σε σημερινό του δημοσίευμα το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό παπαγαλάκι της… λαοπρόβλητης κυβέρνησης Μητσοτάκη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:   

«Την ώρα που η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τον πληθυσμό των μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα, ούτε δίνει στοιχεία για τις αφίξεις από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, προκύπτουν μεγάλα ερωτήματα για τον ακριβή αριθμό τους.
Στο ερώτημα πόσοι είναι οι μετανάστες στα νησιά, η απάντηση που δίνεται από τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαφέρει από την εικόνα που διαμορφώνεται με βάση την καταμέτρηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούσαν 41.970 μετανάστες, εκ των οποίων 21.478 βρίσκονται στη Λέσβο, 7.557 στη Σάμο, 5.967 στη Χίο, 4.207 στην Κω, 2.652 στη Λέρο και 109 στα υπόλοιπα νησιά.

Για την ίδια ημέρα όμως, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπολογίζει ότι οι μετανάστες στη Λέρο είναι 3.120 και όχι 2.652, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Μόνο λοιπόν για το νησί της Λέρου, όπου φιλοξενείται το πέμπτο μεγαλύτερο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Αιγαίο, η διαφορά μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης και του πληθυσμού των μεταναστών που παρουσιάζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι 468 άτομα. Ποια καταμέτρηση είναι η σωστή; Μετρά περισσότερους τους μετανάστες η Ύπατη Αρμοστεία ή προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα η κυβέρνηση; Η δυσαρμονία μεταξύ των στοιχείων που εμφανίζει το υπουργείο Μετανάστευσης και των καταγεγραμμένων από τον ΟΗΕ αφορά μόνο ένα νησί ή είναι γενικό φαινόμενο που υποκρύπτει προσπάθεια υποβάθμισης του μεταναστευτικού προβλήματος;».