ΒΛΑΚΑΣ Ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ; «ΜΟΝΟ» ΤΗΝ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ;

Όπως σας ενημερώσαμε προχθές, μιλώντας η Ντόρα στον δημοσιογράφο των Νέων Παπαχρήστο, παραδέχτηκε πως η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, την οποία πομπωδώς έχει εξαγγείλει ο αδερφός της «μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

Και βέβαια, δε θα χαθεί «μόνο» η ΑΟΖ του Καστελορίζου, καθώς οι Τούρκοι δεν θα δεχθούν συζήτηση μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά θα απαιτήσουν να πέσουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα. Όπως π.χ. θα θέσουν θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν ο υπουργός Αμύνης της Τουρκιάς, Ακάρ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Κι όσοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους παλαιότερα σε κάποια νησιά του Αιγαίου και υπέγραφαν στα γράμματα που έστελναν στους δικούς τους ως… «αστυφύλακες» ή… «εθνοφύλακες» κι όχι ως στρατιώτες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν τεθεί τέτοιο θέμα!

Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: τι ακριβώς είναι ο Κούλης Μητσοτάκης, που προσφεύγει στη Χάγη; Βλάκας και άσχετος ή προδότης; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του κι ας δώσει την απάντηση!