ΝΕΑ ΑΝΤΙΡΩΣΣΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ “MR. BITSCOIN” ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Παρότι η ρωσσική κυβέρνηση προειδοποίησε με όλους τους τρόπους τους αμερικανόδουλους γραικύλους των Αθηνών να μην το κάνουν, τελικά αυτοί αποφάσισαν –καλυπτόμενοι πίσω από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας- να εκδώσουν στην Γαλλία και εν συνεχεία στις ΗΠΑ τον Ρώσσο Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστό και ως «Mr Bitcoin».

Θυμίζουμε την σχετική δήλωση που είχε κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας,Λαβρόφ, στις 25 Δεκεμβρίου: 

«Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό. Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.

Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας». 

Περιμένατε τίποτα διαφορετικό από τους –κατά δήλωσή τους!- «πιο προβλέψιμους συμμάχους των ΗΠΑ»;

(ΥΓ): Κι ύστερα τους φταίει στους «εθνικόφρονες» ο Πούτιν που τα’ χει κάνει πλακάκια με τον Ερντογάν. Όμως, η αλήθεια είναι πως αυτοί και οι προηγούμενοι (οι συριζαίοι) τον έριξαν στην «αγκαλιά» του Πασά!