ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΥΛΑΚΙ» ΠΟΥ… ΠΕΤΑΞΕ!

Πρωτοφανείς σε συμμετοχή του κόσμου ήταν οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα τρία νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το μεγάλο βάρος του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος.

Επίσης, επιτυχημένη ήταν και η γενική απεργία, καθώς δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Ωραία όλα αυτά, αλλά…

Θα το γράψουμε στα ίσια όπως το πιστεύουμε, κι ας το παρεξηγήσουν κάποιοι: ΧΕΣΤΗΚΕ η κυβέρνηση αν οι επαγγελματίες της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου έκλεισαν για μια μέρα τα μαγαζιά τους, ΧΕΣΤΗΚΕ η κυβέρνηση αν απήργησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ΧΕΣΤΗΚΕ η κυβέρνηση αν μαζεύτηκαν 5 ή 10 ή 15 χιλιάδες νησιώτες και φώναξαν κάποια συνθήματα. Ίσα-ίσα, με τον ανώδυνο αυτό τρόπο εκτονώθηκε η αγανάκτηση κι όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους ευχαριστημένοι, νομίζοντας πως κάτι έκαναν! Τίποτα δεν έκαναν, γιατί τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα, καθώς έχει… πετάξει το «πουλάκι»!

Η κυβέρνηση αυτή -και η κάθε κυβέρνηση- ενεργεί με μόνο γνώμονα το καθαρό πολιτικό κόστος κι όχι λαμβάνοντας υπόψη αδιέξοδες σπασμωδικές ενέργειες, που δεν οδηγούν πουθενά! Στις τελευταίες εκλογές, ευρωεκλογές και βουλευτικές, οι νησιώτες –δεξιοί κι αριστεροί!- είχαν μία και μόνη επιλογή για να δείξουν εμπράκτως την αγανάκτησή τους και να πιέσουν ουσιαστικά για τη λύση του μεγάλου τους προβλήματος: την ψήφο στην Χρυσή Αυγή!

Εάν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ήταν μεγάλα, τότε ναι, θα ΧΕΖΟΤΑΝ η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση- και θα αναγκαζόταν να βρει λύσεις στο πρόβλημα, για να ξαναμαζέψει τη χαμένη «πελατεία»! Όμως, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και στα τρία αυτά νησιά (όπως και στα υπόλοιπα που έχουν μικρότερο πρόβλημα, π.χ. Κω, Λέρο, κ.λπ.) ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ και το μήνυμα προς την κυβέρνηση σαφές: όσους και να μας φορτώσετε μη φοβάστε, εμείς θα συνεχίσουμε να σας ψηφίζουμε! Θα γκρινιάζουμε βέβαια που και που, για να’ χουμε να λέμε, θα μας λέτε κι εσείς πως… κατανοείτε τα προβλήματά μας και πως τάχαμου θα κάνετε τα πάντα για να τα λύσετε, θα δημιουργούνται ψεύτικες ελπίδες που αργότερα θα διαψεύδονται και φτου κι απ’ την αρχή, η κατάσταση θα γίνεται διαρκώς χειρότερη, αλλά στις εκλογές που σας «καίνε», θα είμαστε… γκράδες!

Βέβαια, κάποτε θα ξαναγίνουν εκλογές και οι νησιώτες θα έχουν ξανά την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εκεί που πρέπει. Να δούμε αν θα την εκμεταλλευτούν τότε ή αν θα την ξαναπετάξουν στα σκουπίδια!