Η ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

 

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Απόρρητη έκθεση της αστυνομίας είδε το φως τη δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία σκιαγραφείται το προφίλ των ατόμων που συμμετέχουν σε καταλήψεις και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Κατ’ αρχάς να πούμε πως σε εμάς δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός της γνωστοποίησης του προφίλ των ατόμων αυτών. Όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έλεγε πως είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών τότε όλοι κατηγορούσαν και συνεχίζουν να κατηγορούν τους εθνικιστές για φασίστες (ότι και αν νομίζουν πως σημαίνει αυτό στον φανταστικό τους κόσμο). Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση μεγάλος αριθμός από τους  συλληφθέντες στις καταλήψεις είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών των βορείων προαστίων και συγκριμένα τα βλαστάρια μεγαλοαστών ιατρών, δικαστικών και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης (και πρώην υπουργών θα λέγαμε εμείς). Όταν κάποιοι από αυτούς τα βρήκαν σκούρα λέγεται πως φυγαδεύτηκαν από τους γονείς τους στη Βιέννη, στην Ελβετία και στη νότια Αμερική. Πλην της τελευταίας βλέπουμε πως τα καλόπαιδα προτίμησαν την ασφάλεια πλούσιων περιοχών μεγαλοαστικής πολυτέλειας ώστε να πολεμήσουν το σύστημα από τα σαλέ τους.

Από την άλλη μεριά μέσα την καταλήψεις βρέθηκαν αλλοδαποί, ποινικοί, τοξικομανείς και κάθε καρυδιάς καρύδι που μάχεται το σύστημα με άδεια μπουκάλια μπύρας, σάντουιτς και πολύ αλληλεγγύη. Φυσικά οι σκοτεινές φιγούρες πίσω από την καλά οργωμένη μπίζνα είναι κάποιοι τύποι που κονομάνε καλά και να σου στο παιχνίδι και οι αθώες ΜΚΟ που τους τα χώνουν, πάντα στα πλαίσια της ανθρωπιάς και της αγάπης τους για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Το συμπέρασμα είναι πως οι διάφοροι μπαχαλάκιδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι θύματα κάποιων άρρωστων μυαλών που έχουν ιδιοτελή συμφέροντα. Τους μπολιάζουν με διάφορα τσιτάτα και σάπιες θεωρίες ώστε να πείσουν την νεολαία, επαναστατική από τη φύση της, πως κάνουν αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Το σύμπτωμα είναι οι πράξεις των παιδιών αυτών. Οι βαθύτεροι λόγοι είναι μια σάπια κοινωνία που μεγαλώνει τα παιδιά χωρίς αξίες και ιδανικά. Αδιάφοροι βαθύπλουτοι γονείς χωμένοι μέσα στον υλισμό και τη ματαιοδοξία τους, ανταλλάσσουν τη φροντίδα και την αγάπη που πρέπει να παρέχουν στα παιδιά τους με ανούσια υλικά αγαθά, με τα οποία τα μπουκώνουν σε υλικές δόσεις δείχνοντας πως τα πάντα μπορούν να αποκτηθούν χωρίς κόπο . Ένα εκπαιδευτικό σύστημα  που βαφτίζει επιτυχία μια υψηλά αμειβόμενη θέση μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, χωρίς να ασχολείται με την γενικότερη παιδεία των νέων Ελλήνων.

Αυτό το σάπιο σύστημα μετατρέπει νέους σε εγκληματίες, για τους οποίους η ρίψη τσιμεντόλιθων είναι παιχνίδι και μαγκιά ώστε να έχουν να συζητούν στις ρυπαρές καταλήψεις. Είναι οι ίδιοι οι μεγαλοαστοί που συντηρούν αυτή την κατάσταση και μετά προσπαθούν να μαζέψουν τα βλαστάρια τους από τα βρωμερά νύχια ατόμων που τα εκμεταλλεύονται. Ναρκωτικά, εγκληματικότητα, βία και πολυπολιτισμός ανακατεύονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ μετατρέποντας νέους, που θα έπρεπε να παλέψουν για ιδανικά, σε χρήσιμους ηλίθιους στα γρανάζια μια ατέρμονης δήθεν πάλης πλουσιοπάροχα αμειβόμενης για τους λίγους και εκλεκτούς.

Το πλέον τραγικό είναι πως διάφοροι δικηγορίσκοι και αριστεροί νομικοί κύκλοι υπερασπίζονται τα καλόπαιδα αυτά στο δικαίωμα τους στην αντίσταση, οι ίδιοι ψυχασθενείς που θεωρούν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση που πέρασε από τη χώρα. 

ΥΓ.: Για την έκθεση της αστυνομίας δεν είδαμε λέξη στις βρωμερές ιστοσελίδες της αριστερής διανόησης των «δικαιωμάτων και της δημοκρατίας».