ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

Όπως ίσως θυμάστε, το καλοκαίρι οι αλβανικές αρχές κατέβασαν τις οδικές πινακίδες που ήταν γραμμένες και στις δύο γλώσσες –στα αλβανικά και στα ελληνικά, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες- από τις μειονοτικές περιοχές, σε μια επίδειξη τσαμπουκά προς τους Βορειοηπειρώτες.

Στις χλιαρές διαμαρτυρίες του «ελληνικού» ΥΠΕΞ, οι Αλβανοί απάντησαν επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις και υποσχέθηκαν ότι οι πινακίδες θα τοποθετούνταν ξανά…

Και πράγματι τοποθετήθηκαν ξανά, γραμμένες και στην ελληνική γλώσσα. Όχι όμως με τις ελληνικές ονομασίες των περιοχών, αλλά με μετάφραση που ήταν αυτολεξεί απ’ τα αλβανικά!!!

Τώρα επανέρχονται και προκαλούν ξανά, αφού βανδάλισαν δίγλωσσες πινακίδες του οδικού δικτύου στην περιοχή του δήμου Φοινίκης, σβήνοντας τα ελληνικά τοπωνύμια.

Οι βανδαλισμοί των δίγλωσσων πινακίδων, έλαβαν χώρα την επομένη προβολής ανθελληνικού ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού Τop Channel, με προσβλητικό και προκλητικό περιεχόμενο κατά της ελληνικής μειονότητας.

Δεν είναι πρώτη φορά που Αλβανοί εθνικιστές βάζουν στο στόχαστρο τις δίγλωσσες πινακίδες, που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές που αναγνωρίζονται επισήμως από την Αλβανία ως μειονοτικές, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με το νόμο 96/2017 «περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία».

Ακόμη και επίσημοι μειονοτικοί δήμοι στην Βόρειο Ήπειρο, στοχοποιούνται με την ανοχή των Τιράνων και με δημοσιογράφους που δυναμιτίζουν εσκεμμένα το κλίμα.

Είναι προφανές, ότι ακόμα και οι Αλβανοί κατσαπλιάδες χλευάζουν το Ελλαδιστάν των Κούληδων –και λοιπών γραικύλων του «συνταγματικού τόξου»- γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα έχουν καμμία συνέπεια!

Κ.Π.