ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Γ.Γ. ΑΚΕΛ: ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, πως όποιος προδίδει μία φορά, εν συνεχεία προδίδει για πάντα!

Αυτό συμβαίνει και με το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ της Κύπρου…

Συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TÜRK, λοιπόν, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το Κυπριακό, τον αγωγό East Med και τις προοπτικές συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου με την Τουρκιά.

Και βέβαια, όπως αναμενόταν, ο αρχικουκουές έδωσε τις απαντήσεις που θα ήθελαν να ακούσουν οι Τουρκαλάδες.

Έτσι, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου «γιατί η Τουρκία έχει αποκλειστεί από την Ανατολική Μεσόγειο», ο αρχικουκουές είπε πως πρέπει να βρεθεί μία «λύση» στο κυπριακό πρόβλημα –απ’ αυτήν που απεργάζονται οι νεοταξίτες- για να μπει και επισήμως η Τουρκιά στο παιχνίδι της συνεκμετάλλευσης:

«Εξ όσων γνωρίζουμε δεν θέλουμε να αποκλείσουμε την Τουρκία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο α αποκλεισμός είναι μια αρνητική εξέλιξη επειδή θα δημιουργήσει ένταση μεταξύ των χωρών της περιοχής και θα είναι μια διαρκής πηγή αστάθειας και ανασφάλειας. Για εμάς είναι ζωτικής σημασίας να συμπεριλάβουμε την Τουρκία στις συζητήσεις για το φυσικό αέριο μαζί με τις άλλες χώρες της περιοχής. Ωστόσο, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες διαλόγου για συμπερίληψη της Τουρκίας, είναι σημαντικό πρώτα να λύσουμε πρώτα το Κυπριακό και να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και Τουρκίας-Ισραήλ…».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς ο αρχικουκουές για τον αγωγό East Med, έδωσε την εξής απάντηση:

«Όπως είπα πριν δεν είμαστε εναντίον του να έχουμε ένα αγωγό μέσω Τουρκίας. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η πιο φτηνή επιλογή αλλά πριν αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουμε επίλυση του Κυπριακού. Γι αυτό επιμένουμε πως αν έχουμε μια λύση που θα είναι επωφελής για τους E/κ και Τ/κ θα είναι παράλληλα επωφελής και για την Τουρκία».

Πρέπει να είναι ευτυχείς οι Τούρκοι που έχουν μια τέτοια πέμπτη φάλαγγα στο νησί, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να την ανακαλύψουν!