ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Σαν αποτέλεσμα της γενικής παρακμής του Έθνους μας προκύπτει η έλλειψη ήθους στους πολιτικούς μας και στους πολίτες γενικά, του εαυτού μου μη εξαιρουμένου. Όλοι μας καταντήσαμε να νοιώθουμε τελείως αμήχανοι μπροστά στις ηθικές Αξίες. Η λέξη και μόνον «Ηθική» έχει πάψει να έχει για μας νόημα, όντας άνευ περιεχομένου.

Αν ψάξει κανείς να βρει την αιτία αυτού του φαινομένου, θα καταλήξει οπωσδήποτε στο συμπέρασμα ότι οφείλεται στην έλλειψη πίστης στο Θεό. Κι’ αυτό γιατί η Ηθική αντλεί το περιεχόμενό της από τη Θεότητα. Δεν υπάρχει δηλαδή Ηθική χωρίς πίστη στο Θεό. Έτσι λοιπόν σε ένα παρηκμασμένο έθνος, στο οποίο πρωτίστως οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Θεό, δεν είναι παράξενο να έχει καταρρακωθεί κάθε έννοια Ηθικής, από την κορυφή μέχρι τη βάση.

Η ανηθικότητα ειδικά των πολιτικών μας είναι διπλά επιζήμια. Κατά πρώτον οδηγεί στην κατάλυση κάθε Δικαιοσύνης. Και είναι φυσικό αυτό μέσα στη σαπίλα και τη διαφθορά της κρατικής εξουσίας. Καταντά όμως και απ’ ευθείας επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα, οδηγώντας τους πολιτικούς μας στην εθνική μειοδοσία. Κατά δεύτερον οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα ήθους στους πολίτες. Πως λοιπόν να είναι ηθική η κοινωνία μας, όταν αυτοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην ανηθικότητα;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει χρέος ιστορικό να αντισταθεί σ’ αυτή τη γενική σαπίλα και διαφθορά, όντας ο κυματοθραύστης στον οποίο προσκρούουν τα κύματα της ανηθικότητας. Έτσι λοιπόν καλούμαστε να διδάξουμε ΗΘΟΣ στους εξαχρειωμένους πολιτικούς μας και να παράσχουμε το παράδειγμα στην κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη βέβαια να είμαστε πρώτα-πρώτα εμείς ηθικοί.

Ε.Χ.