Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΛΛΑ Ο «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ» ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ… ΔΙΑΦΩΝΕΙ. ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ!

Μετά την απόφαση-εξπρές του μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδος (ή μήπως διαφωνείτε, γίδια;) Καραμανλή του νεωτέρου, να κατέβουν οι αφίσες υπέρ της ζωής και κατά των αμβλώσεων του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω» από τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, κυβερνητικά στελέχη και παραμάγαζα έχουν αποδοθεί σε δηλώσεις υποστήριξης.

Έτσι, η γ.γ. Ισότητας, Συρεγγέλα, μίλησε για το «νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση» και τόνισε ότι τάσσεται υπέρ «της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, να αποσύρει τη συγκεκριμένη καμπάνια από τους σταθμούς του μετρό».

Για το θέμα ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε κατ’ αρχάς πως «το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση δεν είχαν ενημερωθεί για την καμπάνια αυτή», παρατηρώντας πως… «οι καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία», ενώ έριξε τις ευθύνες στην διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, γιατί «δεν επέδειξε εγρήγορση ούτε αξιολόγησε σωστά το ζήτημα και γι’ αυτό ελέγχεται».

Όπως όμως συμβαίνει με κάθε τι «προοδευτικό» που πράττει η κυβέρνηση, ευρέθη κάποιος βουλευτάκος απ’ αυτούς που έχουν εντολή από τον Κούλη να παριστάνουν τους «ακροδεξιούς» για να βαστάνε τα «πρόβατα» στο «μαντρί» και… διαφώνησε.

Αυτή τη φορά ο δήθεν «διαφωνών» ήταν ο πρώην (;) κομμουνιστής Μπογδάνος –ο οποίος ως «άντρας του σπιτιού» του απαιτεί να υπάρχει… ζεστό νερό όταν πλένει τα πιάτα, όπως αποκάλυψε προσφάτως σε τηλεοπτική εκπομπή- που με προσποιητή αφέλεια δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Ρε δε βγάζεις τη σαγιονάρα απ’ τ’ αυτιά και να πα’ να πλύνεις κάνα πιάτο;