ΣΟΥΗΔΙΑ, Η ΑΛΛΟΤΕ ΧΩΡΑ – ΠΡΟΤΥΠΟ… ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Η Στοκχόλμη και το Μάλμε της Σουηδίας, βιώνουν συνθήκες πολέμου. Μόνο στο Αφγανιστάν οι εκρήξεις βομβών είναι περισσότερες, σε συνθήκες ειρήνης.. Οι βομβιστικές επιθέσεις θεωρούνται  πλέον φυσιολογικό μέρος της ζωής στη Σουηδία! Εν τούτοις, η κρατική τηλεόραση αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στο θέμα, προτιμώντας συζητήσεις όπως το εάν είναι σωστό να αποκαλεί κανείς μία γυναίκα ως «γυναίκα» ή ως ένα «θηλυκό» σώμα, για να μη χαρακτηριστεί ρατσιστής.

Στο Μάλμε, σχεδόν το 50% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι μετανάστες. Σημειώνουμε ότι έχουν δολοφονηθεί, από το 2015, πάνω από 32 άτομα σε 30 διαφορετικές περιπτώσεις. Πρόκειται για νέα παιδιά κυρίως, οι γονείς των οποίων προέρχονται από τη Μέση Ανατολή ή την Αφρική, πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη εγκληματίες όταν έφτασαν στη Σουηδία. Οι συμμορίες δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον στις φτωχές μεταναστευτικές περιοχές (γκέτο), ενώ οι μέθοδοι τους είναι ο εκφοβισμός και η βία. Έτσι διευρύνουν σταδιακά τα μέρη που κυριαρχούν, οι μάρτυρες απειλούνται και οι απλοί πολίτες υποτάσσονται στους δικούς τους νόμους.

Ήδη η Σουηδία συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη, ενώ σε κανένα κράτος του κόσμου, το οποίο δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν συμβαίνουν τόσες εκρήξεις βομβών. Σχετικά πρόσφατα σημειώθηκε μία βομβιστική επίθεση στην πανεπιστημιούπολη του Lund, ενώ προηγουμένως μία νεαρή γιατρός με το μωρό στην αγκαλιά της εκτελέσθηκε σε δημόσιο δρόμο, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Λίγες ημέρες πριν μία άλλη νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε στο διαμέρισμα της στη Στοκχόλμη με αυτόματο όπλο, ενώ αμέσως μετά ένας αθώος ταξιτζής και ένας γείτονας που προσπάθησαν να σταματήσουν το δολοφόνο.

Όπως φαίνεται πάντως οι συνθήκες στη Σουηδία επιδεινώνονται ραγδαία, με κίνδυνο να μετατραπεί, από χώρα πρότυπο, σε μία αποτυχημένη, ισλαμική χώρα. Η Δανία και η Νορβηγία έχουν κλείσει τα σύνορα τους για να αποφύγουν την εισαγωγή της εγκληματικότητας, ενώ όλο και περισσότεροι Σουηδοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, τρομοκρατημένοι από αυτά που συμβαίνουν.

Υ.Γ. Είπατε κάτι αγαπητοί «αλληλέγγυοι»? Λίαν προσεχώς και στη γειτονιά σας!

Κ.Ρ.