ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ; ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ!

Κατατέθηκε προς «διαβούλευση» (για… δύο ολόκληρες ημέρες – δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα τα ζαγάρια της… «εθνικοφροσύνης»!) το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου, που θα ψηφιστεί στις 22 Ιανουαρίου. Όμως, εφόσον ο Τσίπρας και η μαντάμ Φώφη δήλωσαν πως θα τον καταψηφίσουν, ο νόμος δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τις αναγκαίες διακόσιες ψήφους, οπότε οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Και ήδη, διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια άρχισαν να πλέκουν σενάρια για διπλές εκλογές την προσεχή Άνοιξη, για να… καεί η απλή αναλογική.

Η αλήθεια είναι πως και να θέλει να κάνει διπλές εκλογές το κακαντράκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας, ακόμα κι αν του δώσουν την άδεια οι υπερατλαντικοί αφέντες του, ο Σόρος και η φράου Μέρκελ, δε μπορεί αν δεν του δώσει την άδεια ο… Πασάς του! Ναι, μιλάμε για τον Ερντογάν!

Πως μπορεί να επηρεάσει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο Ερντογάν; Με πολλούς τρόπους! Πρώτον, αν στείλει σύντομα ερευνητικό σκάφος –με την συνοδεία πολεμικών- στα νότια της Κρήτης και ασχέτως αν θα υπάρξει ή όχι στημένο «θερμό» επεισόδιο, η κατάληξη θα είναι να κάτσει το κακαντράκι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μοιράσει «καζάν-καζάν» τον ενεργειακό μας πλούτο. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, πώς να πάει σε εκλογές, που θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί από τη λαϊκή κατακραυγή;

Δεύτερον, είναι αδύνατον να πάει η χώρα σε εκλογές, αν η κυβέρνηση δεν κανονίσει με τον Ερντογάν (έναντι ανταλλαγμάτων βεβαίως-βεβαίως…) να σταματήσουν -προσωρινά πάντα!- οι λαθρομεταναστευτικές ροές! Φανταστείτε τι θα γίνει έτσι και προκηρυχθούν εκλογές και στην προεκλογική περίοδο αποβιβάζονται ημερησίως 10.000 «προσφυγάκια» στα νησιά!

Γι’ αυτό ξαναρωτάμε: ποιες διπλές εκλογές, τον Πασά σου τον ρώτησες ρε κακαντράκι;