ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ» ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Συγκέντρωση «διαμαρτυρίας» (ποιας διαμαρτυρίας;) πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, με αφορμή την παρουσία των δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού, που έχουν μετατραπεί σε… ξενοδοχεία για να μην παγώνουν τα «προσφυγάκια» αυτές τις ημέρες που έχει κακοκαιρία.

Παρατήρηση 1η: λίγος ο κόσμος. Πολύ λίγος…

Παρατήρηση 2η: Λειτουργώντας κοντόφθαλμα και κουτοπόνηρα, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στον πομπώδη λόγο του ζήτησε, όχι ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει επιτέλους η λαθρομετανάστευση, αλλά «μιας και είναι τα αρματαγωγά στο λιμάνι την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου». Δηλαδή, «να φύγουνε, να πάνε αλλού» ή «μακριά από τον κώλο μας…». Αμ δε κύριε δήμαρχε!

Παρατήρηση 3η: Το «πουλάκι» πέταξε στις εκλογές, όπου οι κάτοικοι των νησιών είχαν την μοναδική ευκαιρία να δείξουν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Με την ψήφο τους (στην Σάμο ΝΔ: 34,13%, ΣΥΡΙΖΑ: 29,8%, ΚΚΕ 14,47%, ΚΙΝΑΛ 6,85% και Χρυσή Αυγή μόλις 3,55%) έδειξαν ότι… αντέχουν όσα βάρη και να τους φορτώσουν! Τώρα που τους έχουν φορτώσει, γιατί διαμαρτύρονται;

Παρατήρηση 4η: Στην επόμενη συγκέντρωση, να στηθεί και μία… κάλπη, όπου ο καθένας να ψηφίζει ότι ψήφισε στις τελευταίες εκλογές! Θα είναι άκρως διδακτικό!