ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΡΑΚ ΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ: ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ, προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να πάρουν δρόμο από τη χώρα οι διεθνείς γκάνγκστερς, «έπειτα από τις αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρακινών βάσεων και την δολοφονία ιρακινών και φίλων στρατιωτικών διοικητών».

Στην προσφυγή του, το Ιράκ θεωρεί «παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ» την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση με drone που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί σε ιρακινό έδαφος.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Αμπντούλ Μάχντι κάλεσε σήμερα το κοινοβούλιο να τερματίσει την παρουσία των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην χώρα, τονίζοντας ότι «παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, παραμένει, επί της αρχής και στην πράξη, η καλύτερη επιλογή για το Ιράκ». Εν συνεχεία, το κοινοβούλιο του Ιράκ υιοθέτησε απόφαση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το αίτημα συνδρομής προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι η πρώτη φορά από την εισβολή και την κατάληψη της χώρας από τους Αμερικανούς το 2003 που η ηγεσία του Ιράκ τολμά να ζητήσει να πάρουν δρόμο οι κατακτητές.

Στα τσακίδια!