ΚΑΛΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ… ΠΕΝΤΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΣΝΤΑΜ!

Αέρα πατέρα! Τη βρήκαμε τη λύση με τα χιλιάδες «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»!

Ο σοσιαλδημοκράτης και «αλληλέγγυος» δήμαρχος της γερμανικής πόλης Πότσνταμ, Μάικ Σούμπερτ, δήλωσε πρόθυμος να δεχθεί στην πόλη του πέντε «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν έχει γίνει λάθος! Πέντε «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»!

Μιλώντας, λοιπόν, στην Deutsche Welle,είπε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια επιδιώκουμε έναν ρόλο πρωτοπόρου σε αυτά τα ζητήματα, έχουμε υποδεχθεί και άλλους στην πόλη μας. Αυτό που θέλω εγώ προσωπικά είναι να κατανοήσει ο κόσμος στη Γερμανία ένα πράγμα: είναι τέτοια η κατάσταση στη Μεσόγειο, που δεν αρκούν οι απλές συζητήσεις. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες λύσεις».
Όμως, εν συνεχεία τα… μάσησε ο «αλληλέγγυος» δήμαρχος, καθώς όπως είπε «είναι περίπλοκο το σύστημα στη Γερμανία. Εμείς απευθυνθήκαμε στον πρωθυπουργό του Βρανδεμβούργου ο οποίος ασκεί και την εκ περιτροπής προεδρία στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή). Η οριστική απόφαση λαμβάνεται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Θα απευθυνθούμε λοιπόν και εκεί, παρουσιάζοντας τις θέσεις μας. Το πότε ακριβώς θα ληφθεί η απόφαση, δυστυχώς δεν το καθορίζουμε εμείς».

Τουτέστιν, μέσα στην επόμενη… δεκαετία θα έχει πάρει στην πόλη του τα πέντε «ασυνόδευτα» ο δήμαρχος του Πότσνταμ! Μέχρι τότε, υπομονή!