ΟΥΑΟΥ! ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ… ΚΙΡΓΙΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΩΝ SS!  

Μπορεί στο εσωτερικό να έχει εξαφανιστεί από την πολιτική πιάτσα, για να μην κάνει χαλάστρα στον Κούλη Μητσοτάκη, αλλά στο εξωτερικό δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω το… τιμημένο κουκουέ. Έτσι, λειτουργώντας ως αποκλειστικός… κληρονόμος του «πατερούλη» Στάλιν και της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, έχει ξεκινήσει… ανένδοτο αγώνα κατά των κυβερνήσεων των χωρών της πρώην Σοβιετίας, που αποκαθιστούν αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία των πατρίδων τους κατά τον Β΄ Π.Π., πολεμώντας τους Σοβιετικούς κατακτητές τους. 

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των… κληρονόμων του σταλινισμού έχει μπει η κυβέρνηση της Κιργισίας, η οποία με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή της χώρας προχωράει στην αναγνώριση και αποκατάσταση των διωχθέντων από τις σοβιετικές κατοχικές αρχές, μεταξύ των οποίων ήταν και οι άνδρες μιας λεγεώνας των SS, που συμπολέμησαν με τους Γερμανούς για να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τον σοβιετικό ζυγό:

«Πρόκειται για επαίσχυντη ενέργεια, που ακολουθεί ανάλογες κινήσεις άλλων αστικών καθεστώτων, όπως το μνημείο που ανέγειραν οι αρχές του Καζακστάν το 2017, στην πόλη Κιζιλόρντα, στον ιδεολογικό νου και ιδρυτή αυτής της λεγεώνας, τον Καζάκο εθνικιστή Μουσταφά Σοκάι. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και εκφράζει τη στήριξή του στις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στην Κιργισία και στην υπόλοιπη Κεντρική Ασία που αντιτίθενται στην επιχείρηση αποκατάστασης της τουρκμενικής λεγεώνας των SS».

Ε ρε χαρές που θα κάνει για τους κουκουέδες ο «πατερούλης» από τον τάφο του. Μόνο που, όσο κι αν κλαίτε και οδύρεστε συντρόφια δεν ωφελεί, δεν ζωντανεύουν οι νεκροί!