ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ: ΟΥΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Ομιλία κατά την τέλεση Δοξολογίας στις Καρυές για την επέτειο παράδοσης της Χίου από τους Οθωμανούς Τούρκους στον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1912, πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος και αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο σύγχρονο πρόβλημα για τα νησιά μας, την λαθρομετανάστευση, με  αφορμή τις πληροφορίες για δημιουργία νέου hot spot χωρητικότητας 7.000 «προσφύγων» στο Αίπος της Χίου.

Εκφράζοντας, λοιπόν, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ακριτών της Χίου, αλλά και του ελληνικού λαού, ο μητροπολίτης είπε τα ακόλουθα: “Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών”.

Αλλά, ο νεοφιλελεύθερος φλώρος του Χάρβαρντ που μας κυβερνά και χαίρεται βλέποντας την Ελλάδα να μετατρέπεται σε… πολυπολιτισμική χώρα, δεν παίρνει χαμπάρι από τέτοια και συνεχίζει ακάθεκτος το αντεθνικό του έργο! Αν δεν τον σταματήσουμε εγκαίρως, χαθήκαμε σα λαός και σαν έθνος!