Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Σε νέους βανδαλισμούς καταστημάτων προέβησαν τα διάφορα θρασίμια των ρυπαρών αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άνανδροι ψευτοεπαναστάτες, χωρίς κανένα σχέδιο και σκοπό, πέταξαν πέτρες σε δεκάδες εμπορικά καταστήματα την οδό Τσιμισκή, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η δράση τους αυτή ήταν το αποτέλεσμα αντιποίνων για το κλείσιμο των καταλήψεων. Σε πρόσφατη κατάληψη στο Κουκάκι οι αστυνομικοί είχαν να αντιμετωπίσουν διάφορες παγίδες θανάτου εμπνευσμένες από κάστρα του μεσαίωνα. Με λίγα λόγια οι διάφοροι αυτοί γελοίοι τύποι, τους οποίους παρακινούν κάποια πιο άρρωστα και σκοτεινά μυαλά, αποφάσισαν να σπάσουν δεκάδες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων για μια κατάληψη. Αυτό θυμίζει και τα αντίποινα άλλων εποχών στα οποία τα αναρχοκομμούνια υποτίθεται πως εναντιώνονται.

Ας θέσουμε όμως κάποια ερωτήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Ποιοι είναι αυτοί οι λιγοστοί τύποι που κάνουν τόσο θόρυβο; 

Οι περισσότεροι από δαύτους είναι γόνοι μεγαλοαστών, παρατημένοι προφανώς στην ευκολία της ικανοποίησης των υλικών τους αναγκών χωρίς κόπο ώστε να απαλλαγούν οι διάφοροι παρακμιακοί αστοί γονείς τους από την διαπαιδαγώγηση τους. Κάποιοι άλλοι είναι τα καλά προσφυγόπουλα που προσπαθούν να ενσωματωθούν την ελληνική καθημερινότητα!

Είναι αναρχικοί;

Αν με τον όρο αναρχικός εννοούμε τις ιδέες των  Μπακούνιν, Κροπότκιν και λοιπών όχι. Αν είχαν διαβάσει την επιστολή προς τους νέους του πρίγκιπα και θεωρητικού του αναρχισμού Πιοτρ Κροπότκιν ίσως να έβλεπαν πως αναφέρεται σε νέους της εργασίας και του μόχθου.  Αγράμματοι είναι, μπάχαλο κάνουν υπό έναν δήθεν ιδεολογικό μανδύα. Δεν είναι λοιπόν αναρχικοί αλλά υποχείρια κάποιων γκουρού. Ένα απλό παράδειγμα τέτοιων γελοίων διανοούμενων είναι διάφοροι ιοί μιας παρασιτικής δημοσιογραφίας σύμφωνα με τους οποίους όποιος δηλώνει αντιφασίστας και επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καταμέτρησης των δυνάμεων αυτών (γιατί είναι λίγες και παρακμιακές ) έχει το δικαίωμα να δράσει όπως αυτός νομίζει. Αυτά πριν 7 χρόνια και σίγουρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο θολωμένο τους μυαλό.

Πιστεύουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία;

Και πάλι όχι. Πιστεύουν σε μια κοινωνία στην οποία ότι δεν ταιριάζει με την ασχήμια την ψυχή τους θέλουν να το καταστρέψουν, δικαιολογώντας έτσι την πράγματι άθλια κατάσταση στην οποία έχει φέρει τις ανθρώπινες κοινωνίες η παγκοσμιοποίηση. Ο στόχος τους όμως δεν είναι να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά να συνεχίσουν να ζουν παρασιτικά ως άεργοι (και όχι άνεργοι). 

Υπάρχει λύση;

Ναι υπάρχει. Για να τους τρολάρουμε λίγο, επειδή οι περισσότεροι είναι χαμένες ψυχές χωρίς ιδανικά και αξίες σε μια απαθή κοινωνία καταναλωτών, μπορούν να σωθούν αν συνταχτούν με τις υγιείς δυνάμεις της νεολαίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν τον κόσμο ενάντια την παγκοσμιοποίηση. Αν συνταχθούν στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και καταλάβουν πως η μίζερη ζωή τους μέσα σε βρωμερά καταγώγια τα οποία ονομάζουν κοινωνικούς χώρους αλληλεγγύης αυτοοργάνωσης και λοιπές παπάντζες δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια χαμένη ζωή σε ένα φαύλο κύκλο βίας χωρίς σκοπό και ουσία.

Επειδή όμως αυτά δύσκολα θα τα καταλάβουν το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και η ρίζα του κακού είναι η άθλια κοινωνία της υπερκατανάλωσης που επιβάλουν οι διεθνιστές καπιταλιστές, αλλά και η αρρωστημένες ιδέες μιας παρακμιακής νεοαριστεράς. Αυτό μπορεί να γίνει με στήριξη του Λαϊκού Συνδέσμου ώστε την εξουσία να έχει μια πραγματικά Λαϊκή και Εθνική κυβέρνηση. Τέλος δικαιολογίες του τύπου δε δουλεύω στα καπιταλιστικά αφεντικά είναι οι δικαιολογίες του τεμπέλη.

ΥΓ.: Επειδή σχετικά με τους βανδαλισμούς η αστυνομία ανακοίνωσε πως έγιναν αρκετές προσαγωγές (δηλαδή ελεύθεροι σε λίγες ώρες) καλό θα ήταν για αρχή οι πραγματικοί υπαίτιοι, εφόσον βρεθούν, να ξεκινήσουν την  απελευθέρωση από την καταστροφική τους μανία τοποθετώντας οι ίδιοι τις βιτρίνες στα καταστήματα που έσπασαν, με δικά τους έξοδα και σε δημόσια θέα. Μάθε τέχνη και άστηνε…