ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ!

Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι Ινδοί, κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, κατά του νόμου που διευκολύνει την απόκτηση της ινδικής ιθαγένειας από «πρόσφυγες», υπό τον όρο ότι δεν είναι μουσουλμάνοι.

Ο νέος νόμος διευκολύνει την απόκτηση της ινδικής ιθαγένειας για τους «πρόσφυγες» από το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές ή το Πακιστάν και αφορά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως ινδουιστές και σιχ.
Στο Ασάμ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες της αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, ένας άνθρωπος κάηκε στο κατάστημα όπου κοιμόταν και πυρπολήθηκε, ενώ ένα έκτος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων διακόπηκε σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής Ινδίας έπειτα από βιαιότητες στο κρατίδιο της ανατολικής Βεγγάλης, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν τρένα και λεωφορεία, έκαψαν λάστιχα και οργάνωσαν καθιστικές διαμαρτυρίες σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Οι αρχές του κρατιδίου της Βεγγάλης διέκοψαν το Ίντερνετ σε πολλές περιοχές. Ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ επανέλαβε την έκκληση για ηρεμία, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι οι τοπικές κουλτούρες των κρατιδίων της βορειοανατολικής Ινδίας δεν απειλούνται, αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται καθώς εκφράζεται βεβαιότητα για μαζική  ροή «προσφύγων» από το Μπανγκλαντές, για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος!