ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ… ΤΡΑΚΤΕΡ!

Νέους τρόπους για την αφαίμαξη των Ελλήνων μηχανεύονται συνεχώς οι οικονομικοί εγκέφαλοι (ανεγκέφαλοι!) της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Κούλη!

Έτσι, μέσω ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) -για να μετρηθούν οι αντιδράσεις- προτείνεται η επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ, τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα νέα τρακτέρ.

Σύμφωνα με την «πρόταση» των «λαγών» των Κούληδων, το καταβαλλόμενο ποσό θα καθορίζεται από την ιπποδύναμη των τροχοφόρων αγροτικών μηχανημάτων: Όσο μεγαλύτερη η ιπποδύναμη, τόσο υψηλότερο το ποσό των τελών κυκλοφορίας. Υπολογίζουν δε οι νεοφιλελεύθερες λινάτσες του Μητσοτάκη, ότι τα δημοσιονομικά έσοδα από τα παραπάνω μέτρα (τέλη κυκλοφορίας και ΦΠΑ από τις πωλήσεις νέων τρακτέρ) θα ανέρχονται σε 59,26 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος θα κυμαίνεται σε 44,17 εκατ. ευρώ, άρα θα προκύπτει πλεόνασμα ύψους 15,08 εκατ. ευρώ ετησίως.

(ΥΓ): Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη η επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ των –ουκ ολίγων- αγροτών ψηφοφόρων του κόμματος των μεγάλων «τζακιών», των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των χρηματιστών και των κάθε λογής πλουτοκρατών! Για να δούνε τι εστί βερίκοκο!