ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ

Επένδυση στην ανοησία μας

Διαβάζω στην εφημερίδα «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 30ης Νοεμβρίου 2019, ένα άρθρο «διαφήμιση» των επενδύσεων που ανακοινώνει ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής (ο πολύ νεώτερος).

Ο υπουργός λοιπόν ανακοίνωσε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνεχίσει να επιχορηγείται με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (συνολικά η ιδιωτική εταιρία έχει πάρει περί τα 750 εκατομμύρια ευρώ ήδη) για την υποστήριξη των δρομολογίων στις «άγονες γραμμές». Όμως το νέο είναι ότι ο υπουργός ανακοίνωσε την δέσμευση της εταιρίας, μέσα στα επόμενα 9 χρόνια να επενδύσει στην Ελλάδα από 2,2 έως 2,5 δισ. ευρώ!

Οι επενδύσεις αυτές, μας λέει η τοπική εφημερίδα, αφορούν τροχαίο υλικό, εκσυγχρονισμό, υπερσύγχρονα τρένα τύπου «ασημένιο βέλος» κλπ.

Μάλιστα στην σχετική παρουσίαση ο υπουργός δήλωσε με έπαρση: «εμείς δεν εγκαινιάζουμε μουσαμάδες», θέλοντας να κάνει μια σύγκριση με τα περίφημα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης που είχε κάνει ο Τσίπρας, και που περιελάμβανε μουσαμαδένια εκδοτήρια εισιτηρίων…

Κάπου εδώ, με έχει ήδη πιάσει αναγούλα. Βεβαίως και η επένδυση που ανακοίνωσε ο υπουργός δεν ήταν μουσαμάς, καθότι τότε θα είχε έστω και κάποια υπόσταση! Έστω του φθηνού κομματιού ενός υφάσματος. Αφού η επένδυση που ανακοίνωσε δεν είναι ούτε καν μουσαμαδένια!

Προσέξτε τι είπε: Σε βάθος σχεδόν 10ετίας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επενδύσει 2,2 με 2,5 δισ., ήτοι περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να την πληρώνουμε 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Γιατί άραγε; Γιατί δηλαδή, να μην επενδύσει κάτι λιγότερο όπως ας πούμε 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και να αποφύγουμε έτσι να της δώσουμε εμείς ζεστό χρήμα; Και τι φοβερό deal είναι αυτό; Να πουλάμε τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους έναντι πινακίου φακής και να τους πληρώνουμε και σε ετήσια βάση;

Τι επενδύσεις θα κάνει; Όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, θα είναι στην βάση εξοπλισμού ειδικού και γενικότερου. Δηλαδή η εταιρία θα αγοράσει τον απαραίτητο για εκείνην μηχανολογικό εξοπλισμό! Δηλαδή ο επιχειρηματία, θα επενδύσει στην εταιρία του (κι όχι στην Ελλάδα) προσδοκώντας σε αύξηση κερδών όπως κάθε επιχειρηματίας κάνει! Όμως αυτό προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν επένδυση προς όφελός μας! Και επιπλέον, μας πετάει και μια ατάκα ότι δεν εγκαινιάζει μουσαμάδες!!!

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια που να περιγράφουν το θράσος των επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας. Λένε ότι να ΄ναι θεωρώντας ότι είμαστε όλοι αμόρφωτοι και ηλίθιοι. Ποντάροντας στην επικεφαλίδα την οποία διαβάζουν οι περισσότεροι, υπολογίζοντας στην μόχλευση των ειδήσεων και της πληροφόρησης.

Η οικογένεια Καραμανλή, ιστορικά ειδικεύεται σε αυτό το υπουργείο… Ίσως να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος… Ίσως πάλι οι πολιτικές οικογένειες που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο εργολαβικά, να έχουν επιτυχώς επενδύσει στην ανοησία μας.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/ependush-sthn-anohsia-mas