ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η… ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ;

Η συνήθης απάντηση των… «εθνικοφρόνων» της Νουδούλας στο ερώτημα «ποιος άνοιξε τα σύνορα;», είναι «ο Τσίπρας και η κυρά Τασία το 2015», εννοώντας ότι η Νουδούλα κληρονόμησε ένα πρόβλημα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και απλά και μόνον δε μπορεί να το διαχειριστεί. Κατά πόσο ισχύει αυτό άραγε;

Σωστό είναι, ότι το 2015 μπήκαν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, περισσότεροι από ποτέ! Αλλά, έχει σημασία υπό ποιες συνθήκες μπήκαν και που κατέληξαν! Το 2015, λοιπόν, οι Γερμανοί βιομήχανοι απηύθυναν έκκληση στην φράου Μέρκελ για «800.000 φτηνά εργατικά χέρια», τα οποία είχε άμεση ανάγκη η γερμανική βιομηχανία. Αμέσως μετά έπεσε «σύρμα» της Μέρκελ στον Τσίπρα και μυριάδες λαθρομετανάστες άρχισαν να καταφτάνουν ανενόχλητοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βέβαια, κανείς απ’ αυτούς δεν έμεινε στην Ελλάδα, αλλά μετά από λίγες ημέρες άπαντες κατέληγαν στην Γερμανία. Μόλις συμπληρώθηκε ο αριθμός των «φτηνών εργατικών χεριών» που ζητούσαν οι Γερμανοί βιομήχανοι, έκλεισαν τα σύνορα της Ευρώπης και όσοι λαθρομετανάστες έρχονταν στην Ελλάδα, παρέμεναν εδώ! Έτσι δημιουργήθηκαν οι «Μόριες». Ωστόσο, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έρχονταν στην Ελλάδα επί Τσίπρα, τα χρόνια που ακολούθησαν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, ήταν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση μ’ αυτούς που έρχονται από τότε που έγινε πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης!

Επιστρέφουμε, όμως, στο αρχικό μας ερώτημα… Προ ημερών, απαντώντας στον θρασύτατο Αντωνάκη Σαμαρά, που ισχυρίστηκε πως επί των ημερών του «τα σύνορα ήταν σφραγισμένα» κι «έμπαιναν ελάχιστοι», παραθέσαμε έναν πίνακα με τα ετήσια στοιχεία της ΕΛΑΣ για την λαθρομετανάστευση, σύμφωνα με τα οποία οι… «ελάχιστοι» που μπήκαν στην Ελλάδα επί Σαμαροκρατίας ήταν περίπου 200.000!!!

Αλλά, ο πίνακας περιέχει στοιχεία για την λαθρομετανάστευση από το 2006 και εντεύθεν. Κι όπως παρατηρούμε, η λαθρομετανάστευση γνώρισε εποχές… δόξας επί καραμανλοκρατίας, με αποκορύφωμα το 2008 που εισήλθαν στην Ελλάδα σχεδόν 150.000 λαθρομετανάστες!

Αποθηκεύστε, λοιπόν, τον πίνακα με τα στοιχεία, κι όταν κάποιο θρασίμι της Νουδούλας λέει ότι επί Νουδούλας ήταν όλα καλά κι ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα το δημιούργησε η… κυρά Τασία, να τους τον τρίβετε στα μούτρα!