ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!

Έκθεση για την αύξηση της φορολογίας στα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ, είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την Έκθεση Revenue Statistics 1965-2018, η οποία αναδεικνύει… παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων την Ελλάδα των Μνημονίων (ψοφοδεξιών κι αριστερών)!

Πιο συγκεκριμένα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις εκτόξευσαν τη φορολογική επιβάρυνση από το 32% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 στο 38,7% του ΑΕΠ το 2018, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ ήταν 34,3% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, η Ελλάδα έρχεται πρώτη και στη συμμετοχή των έμμεσων φόρων στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, η οποία αναδεικνύει τη μεγάλη αδικία εις βάρος των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις των φόρων έγιναν στην ακίνητη περιουσία – εξαπλασιασμός! Έτσι, το 2010 οι φόροι αντιστοιχούσαν στο 0,2% του ΑΕΠ, ή περίπου 600 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 οι φόροι στην ακίνητη περιουσία είναι δέκα φορές πάνω ως ποσοστό του ΑΕΠ (2%) ή έξι φορές πάνω σε απόλυτα μεγέθη στα 3,6 δισ. ευρώ. Αυτές είναι οι συνέπειες των Μνημονίων –ψοφοδεξιών κι αριστερών- που συνεχίζει ακόμα να υφίσταται ο ελληνικός λαός!

(ΥΓ): Και για να μην ξεχνιόμαστε, Μνημόνια δεν ψήφισαν μόνο το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, η Νουδούλα και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο… εθνοσωτήρας Βελόπουλος…