Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΚΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΖΑΚ ΒΕΝΤΟΥΡΑ

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Αυτές τις μέρες είναι τα… γενέθλια της ΟΚΝΕ, προδρόμου της σημερινής ΚΝΕ. Θα κάνουμε, λοιπόν, ένα σύντομο ιστορικό αφιέρωμα στην νεολαία του κόμματος του εγκλήματος και της προδοσία και στον σκοπίμως λησμονημένο ιδρυτή της!

Η ΟΣΕΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας) έκανε την πρώτη της εμφάνιση  τον Σεπτέμβριο του 1920, στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ (όπως λεγόταν τότε το ΚΚΕ) και λειτούργησε έως το Νοέμβριο του 1922, οπότε άλλαξε όνομα κι έγινε ΟΚΝΕ.

Ιδρυτής και Γραμματέας της ΟΚΝΕ ήταν ο εκ Θεσσαλονίκης Εβραίος Ζακ Βεντούρα του Σαμουήλ.

Ο Βεντούρα γεννήθηκε το 1899 στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με την δημοσιογραφία, ως υπεύθυνος της κομμουνιστικής εφημερίδος «Avanti!», που ήταν γραμμένη στα εβραϊκά. Τον Σεπτέμβριο του 1920, έγινε ο πρώτος Γραμματέας της ΟΣΕΝΕ και στις 29-11-1922 διοργάνωσε το ιδρυτικό συνέδριο της ΟΚΝΕ. Ως Γραμματέας της ΟΚΝΕ, ζήτησε την επαναφορά της σαββατιάτικης αργίας (των ομοφύλων-ομοθρήσκων του…), δικαίωμα τήρησης λογιστικών βιβλίων και σχολεία στη εβραϊκή διάλεκτο, καθώς και δίωξη των «αντισημιτικών κύκλων».

Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής κρυβόταν στην Κρήτη, αλλά τελικώς συνελήφθη από τους Γερμανούς και κατέληξε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, από το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ.

Ωστόσο, σήμερα τον κρύβουν οι κουκουέδες. Όπως κρύβουν και τον ιδρυτή του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, επίσης Εβραίο, Αβραάμ Μπεναρόγια. Ντρέπονται γι’ αυτούς; Ή μήπως, τώρα που υπάρχει «αντίπαλον δέος», η Χρυσή Αυγή, φοβούνται να μην πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι το κόμμα και την νεολαία τους ίδρυσαν κάποιοι μη Έλληνες και πιο συγκεκριμένα Εβραίοι;