«ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΕ» ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΠΕΣ… ΑΛΕΥΡΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσπάθωσε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά την χθεσινή ομιλία του στο Συνέδριο της Νουδούλας ο… Βουκεφάλας Αντωνάκης Σαμαράς, προτείνοντας την ακύρωσή της:

«Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι κάνουμε από δω και στο εξής…
Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς θα αποδεσμευτούμε, χωρίς να πληρώσουμε κόστος. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη – πάντως γίνεται. Γιατί πρόκειται για συμφωνία που δεν περπατάει, ούτε μέσα, ούτε έξω, ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη…
Κατανοώ αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός: ότι δεν μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία αυτή από τη μια μέρα στην άλλη, με το έτσι θέλω…
Όμως, δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως «επιζήμια» και «απαράδεκτη». Και που επί πλέον, δεν περπατάει…».

Κι όμως, δεν έχουν περάσει παρά μόνον πέντε χρονάκια και δύο μήνες από τότε που αυτός ο μέγας «Μακεδονομάχος» ήταν έτοιμος να υπογράψει τη δική του «Συμφωνία των Πρεσπών», προτείνοντας επισήμως στους Σκοπιανούς την υιοθέτηση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό – εννοώντας προφανέστατα το «Βόρεια Μακεδονία»!

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην 69η Σύνοδο του ΟΗΕ παρουσίασε την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά για το όνομα των Σκοπίων. Ιδού ποια ήταν:

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τη διαδικασία που κατευθύνεται από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, και πάντα συμμετέχει εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Περιμένουμε αντίστοιχα στάδια και από την άλλη πλευρά. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία [με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία] για όλες τις χρήσεις και σκοπούς – erga omnes”.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας!