«ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ!

Δε φαίνεται να προχωράει το σχέδιο των Κούληδων, για δημιουργία ενός «κλειστού» (που θα είναι… ανοιχτό) hot spot σε κάθε νησί του Ανατολικού Αιγαίου που… προτιμούν τα «προσφυγάκια», το οποίο δήθεν θα αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα. Το κόλπο ήταν να αποδεχθούν κατ’ αρχάς οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών την δημιουργία των δεύτερων hotspots σε κάθε νησί, να δώσουν και τις εκτάσεις, κι έτσι να αποκτήσει το κάθε νησί από δύο hotspots, καθώς δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ τα υφιστάμενα, για λόγους… «ανωτέρας βίας». Το ίδιο κόλπο είχε επιχειρήσει και παλαιότερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν πέρασε…

Οι δήμαρχοι, που ανήκουν όλοι στην Νουδούλα, αν και στην αρχή τα μάσαγαν –και σύμφωνα με την κυβέρνηση είχαν συμφωνήσει κιόλας- κατάλαβαν προφανώς ότι αυτοί θα πληρώσουν πρώτοι το «μάρμαρο» της λαϊκής οργής, κι έκαναν όπισθεν ολοταχώς.

Σήμερα, λοιπόν, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία ρίχνουν «πόρτα» στους Κούληδες:

«Οι Δήμαρχοι των πέντε (5) ακριτικών  νησιών που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, δηλώνουμε ότι:

  1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης σχετικά με τον προγραμματισμένο σχεδιασμό που πρόσφατα ανακοίνωσε.
  2. Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της για το παραπάνω ζήτημα.
  3. Να σεβαστεί η Κυβέρνηση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μας.
  4. Να αποσυμφορήσει άμεσα και μαζικά τα νησιά.
  5. Να προβεί στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

Επίσης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση και  πληροφόρηση σχετικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες …».

Κούληδες και… μπούληδες, περαστικά σας!