ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Γνωστή είναι η απαξίωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ, της άλλοτε κραταιάς αγροτικής βιομηχανίας, του ελληνικού βορρά. Μέσα από χρόνια απαξίωσης και ανασφάλειας η λύση που έδωσε η κυβέρνηση ήταν η μίσθωση σε ιδιώτη 2 εργοστασίων ώστε να γίνει άμεσα η συγκομιδή των τεύτλων και η συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης. Φυσικά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι καταστάσεις μόνο ρόδινες δεν προδιαγράφονται.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του στο εργοστάσιο Πλατέας ο βαρύς και ασήκωτος υπουργός Άδωνις δεν παρέλειψε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι στις αγωνίες των τευτλοκαλλιεργητών. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων γιατί τώρα «μιλάει ο υπουργός» φέρθηκε απαξιωτικά και με υψηλή δόση ειρωνείας στους αγρότες που προσπάθησαν να αποσαφηνίσουν κάποια θέματα σχετικά με τις τιμές των τεύτλων. Ο είρων υπουργός, δείχνοντας πως ενοχλείται από τις ερωτήσει και με φανερά τα σημάδια μιας βαρεμάρας, δέχτηκε με τη σειρά του διάφορα σχόλια. 

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ άρχισε το ξήλωμα της ΕΒΖ πριν χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ της αποτελείωσε και τώρα η ΝΔ τελικά ιδιωτικοποιεί την ΕΒΖ δείχνοντας μέσω του υπουργού την ανωτερότητα που τη διακατέχει απέναντι στον «μπίθουλα» όπως έλεγε και η συμπαθής κατά τα άλλα χαρακτήρας του Ψαθά, Μαντάμ Σουσού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών ζει από τη Γη της, παράγει για την Λαϊκή Κοινότητα και υπερασπίζεται τη Γη της χωρίς να σχετίζεται με μια ισχνή μειοψηφία τρωκτικών που ζουν παρασιτικά με επιδοτήσεις φορώντας τη μάσκα των εργατοπατέρων αγροτοσυνδικαλ-η-στών. Η αγροτική τάξη μαζί με την εργατική τάξη αποτελούν τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας και στηρίζουν τη λεγόμενη αστική τάξη. Αυτό που χρειάζεται είναι η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, μιας ηγεσίας με Εθνικό προσανατολισμό. Δυστυχώς όμως το κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα έκανε τα πάντα ώστε να αφανίσει τους αγρότες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το διχασμό όταν οι Έλληνες Εθνικιστές υπερασπίζονται τη συνεργασία όλων των τάξεων. Δυστυχώς για δεκαετίες οι αγρότες παραπλανούνται από ψεύτικες υποσχέσεις ενώ κάποιοι από αυτούς βολεύονται σε επιδοτήσεις, προσκολλημένοι σε κομματάρχες με αποκλειστικό στόχο το ατομικό τους συμφέρον  

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά και ο αγώνας υπέροχος και μόνο η συστράτευση με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να δώσει ένα τέλος στην πτώση αφού το πρόγραμμα και οι θέσεις του είναι η κοινή λογική, είναι… η ίδια η ζωή.