ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Δεν έλειψαν και φέτος οι δακρύβρεχτες και ψεύτικου ενδιαφέροντος τοποθετήσεις των κομμάτων για την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Ο κούλης ειδικά, ως πρωθυπουργός, προέβη σε μια τετριμμένη δήλωση του τύπου «είμαστε στο πλευρό σας» σαν να θέλει απλά να βγει από την υποχρέωση.

Η ενδοοικογενειακή βία δεν αφορά μόνο τη βία που ασκούν οι άνδρες στις γυναίκες ή και αντίστροφα, αφορά και επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά τον ψυχισμό των μικρών παιδιών, μάρτυρες μιας άθλια κατάστασης μέσα στην οικογενειακή εστία, το μοναδικό μέρος στο οποίο κάθε παιδί πρέπει να νιώθει ασφάλεια και αγάπη. Σε 18.583 ανέρχονται τα περιστατικά που έχουν δεχτεί τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και την 21η Νοεμβρίου του 2019. Από αυτά τα 16.603 είναι περιστατικά βίας.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν γίνεται βέβαια με χλιαρές και ανούσιες δηλώσεις, ούτε με «παγκόσμιες ημέρες», αλλά έχει βαθύτερες ρίζες και αυτές οφείλει ένα κράτος να χτυπήσει πρωτίστως. Η βία, είτε ψυχολογική είτε σωματική, είναι απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής όπου ο νεοφιλελευθερισμός, που επάξια εκπροσωπούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί παρατρεχάμενοι, καλπάζει προς μια παγκοσμιοποιημένη υπερκαταναλωτική κοινωνία. Η προσπάθεια είναι σαφής, ένας χυλός καταναλωτών στους οποίους έχει επιβληθεί ως δεδομένο πως η πραγματική ευτυχία κατακτάται μέσω της υπερβολική εργασίας ώστε να καλύπτονται οι πλασματικές ανάγκες για την απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών.

Η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας, η εργασία ως ημιαπασχόληση, οι άθλιοι μισθοί που επέβαλαν τα κοράκια των αγορών έπειτα βέβαια από την εγκληματική πολιτική δανείων και παροχών από τα «δημοκρατικά» κόμματα της διαφθοράς οδηγούν τις οικογένειες σε μια μόνιμη κατάσταση άγχους, μια κατάσταση που οδηγεί σε ψυχικές διαταραχές που εκδηλώνονται τελικά με τη μορφή βίας. Η έλλειψη αξιών, οι οποίες θυσιάζονται στο βωμό του ατομικισμού, η επίθεση στη δομή της οικογένειας ως κύτταρο της Εθνικής Λαϊκής Κοινότητας από την αριστερά και τα νεομαρξιστικά παρακλάδια της οδηγούν σε καταστάσεις στις οποίες ο σεβασμός προς τη γυναίκα ως μητέρα, σύντροφο και ερωμένη αλλά και στον άνδρα ελέω των διαφόρων φεμινιστικών ιδεοληψιών δεν θεωρούνται πλέον δεδομένοι.

Η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας θα υπάρξει μόνο όταν ένα ισχυρό εθνικιστικό κράτος δημιουργήσει τις δομές και δώσει την κατάλληλη παιδεία στα νέα ελληνόπουλα ώστε να μεγαλώσουν μέσα σε μια κοινωνία σεβασμού και να δημιουργήσουν εντέλει υγιείς οικογένειες όπου ο ρόλος του κάθε φύλλου θα είναι ιερός. 

Για κάθε συνειδητοποιημένο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ η βία ανδρών κατά των γυναικών στα πλαίσια της οικογένειας, αλλά και γενικότερα αποτελεί το κατώτατο επίπεδο εξευτελισμού. Η γυναίκα στο εθνικό κράτος κατέχει ιερή θέση και τις αποδίδονται οι τιμές του ρόλου που επιτελεί. Θέλουμε τη γυναίκα στο πλευρό ενός άνδρα και όχι μια καρικατούρα, η οποία μετατρέπεται σε άβουλο καταναλωτικό πλάσμα, θύμα ενός ψευτοκαλλωπισμού και μιας ισοπέδωσης μέσω δήθεν ισότητας και άλλων τεχνιτών καταστάσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Θέλουμε τον άνδρα ως το στήριγμα της γυναίκας, ως προστάτη της οικογένειας και ως καθοδηγητή των παιδιών στο δύσκολο κόσμο που ζούμε. Ο Λαϊκός Εθνικισμός ως μια ολοκληρωμένη βιο-κοσμοθεωρία έχει ως στόχο την ύψιστη μορφή λειτουργίας του Εθνικού Κράτους πρωτίστως σε επίπεδο αξιών ώστε οι κοινωνία να προκόψει σε όλους τους τομείς. 

Υ.Γ. Τα αριστερά και νεοφιλελεύθερα αποκόμματα ας ρωτήσουν τους λαθροεισβολείς μουσουλμάνους για το ποια είναι η γνώμη τους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία…