ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ «ΤΥΡΑΚΙΑ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

Νέα μέτρα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση των… «εθνικοφρόνων» για το λαθρομεταναστευτικό, με πολλά «τυράκια».

Ας κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση:

1ον) Τα μέτρα δεν τα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κούλης, ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά δύο πρόσωπα «τρίτης σειράς», ο υπ. Επικρατείας Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Προφανώς, για να χρεωθούν αυτοί την αποτυχία τους!

2ον) Περί της κατάργησης των υφιστάμενων hotspots (Μόριας Λέσβου, ΒΙΑΛ της Χίου και Σάμου) και δημιουργίας νέων «κλειστών δομών», χωρητικότητας 5.000+ (συν πόσων;) στα τρία νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος… Από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιθυμούσε διακαώς την δημιουργία κι άλλων hotspots στα τρία αυτά νησιά, αλλά οι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και λοιποί δεν έβαζαν τις υπογραφές τους –υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους- στην παραχώρηση των χώρων. Με τα νέα δεδομένα, οι υπογραφές θα μπουν και οι χώροι θα παραχωρηθούν! Με τον τρόπο αυτό, τα τρία νησιά θα βρεθούν με δύο hotspots το καθένα – και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις! Αργότερα δε, όταν θα περνάει ο καιρός και δε θα κλείνουν οι «Μόριες», η κυβέρνηση θα πει ότι είχε την… καλή πρόθεση να τις κλείσει, αλλά οι συνεχείς ροές δεν της το επιτρέπουν! Άλλωστε, «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…».

3ον) Όπως είπε ο Στεφανής, παραμένει ο στόχος για «αποσυμφόρηση» των νησιών με μεταφορά 5.000 «προσφύγων» σε ξενοδοχεία και 15.000 σε υπάρχουσες δομές και σε νέες που δημιουργούνται τώρα μέχρι τις αρχές του 2020. Άρα, η προσελκυστική πολιτική συνεχίζεται, όπως και ο εποικισμός της ηπειρωτικής χώρας!

4ον) Είπε επίσης, ότι με παρέμβαση Μητσοτάκη η ένωση εφοπλιστών προσφέρει 10 σκάφη στο Λιμενικό σώμα και η παράδοση θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα. Να τα κάνει τι τα νέα σκάφη το Λιμενικό; Για να κάνει “push backs» και να υποχρεώνει τις βάρκες που κατευθύνονται στα νησιά να επιστρέφουν στην Τουρκιά; Όχι, διότι –όπως είπε κι ο Μπουμπούκος- τα ‘push backs” απαγορεύονται! Άρα, τα νέα σκάφη του Λιμενικού θα «μαζεύουν» πιο γρήγορα τους νέους λαθρομετανάστες!

5ον) Η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να κάνει νέες προσλήψεις ημετέρων (400 συνοριοφυλάκων για τον Έβρο και 800 για τα νησιά), οι οποίοι εφόσον δεν πρόκειται να επαναπροωθούν, θα… υποδέχονται τους νέους λαθρομετανάστες και θα τους οδηγούν με ασφάλεια στα ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής  Ταυτοποίησης), για να ζητήσουν άσυλο!

6ον) Όπως φαίνεται στις μακέτες που παρουσίασε ο Στεφανής, τα νέα κέντρα θα έχουν κτήρια διαμονής – κοντέινερς κι όχι αντίσκηνα, εστιατόρια, κυλικεία, σχολείο, ιατρεία, χώρους αναψυχής, αλλά και… τζαμιά. Τα σχόλια δικά σας…

Για να μην μας δουλεύουν οι Κούληδες, η αλήθεια είναι ότι έχουν υπογράψει μυστική συμφωνία με τους διεθνείς τυράννους για την προσέλκυση νέων λαθρομεταναστών, που θα εποικίσουν και θα ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα, με αντάλλαγμα μια λιγότερο «σφιχτή» οικονομική πολιτική (με προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο, χριστουγεννιάτικα δωράκια στους συνταξιούχους, μικρές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, κ.λπ.). Και τα νέα μέτρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση!