ΕΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ! ΟΙ… «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ» ΤΟ  ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΜΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!

Ενώ τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ του εθνικού μας… κουμπάρου και των υπολοίπων ολιγαρχών του πλούτου ωραιοποιούν την κατάσταση και παρουσιάζουν μόνο τα ευχάριστα για την κυβέρνηση των Κούληδων (κι αν δεν υπάρχουν ευχάριστα τα κατασκευάζουν…), κατελήφθη από «προσφυγάκια» και το Καστελόριζο!

Τα χέρια ψηλά, λοιπόν, σηκώνει η δημοτική αρχή, καθώς οι «αφίξεις» από απέναντι είναι πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο σε ένα νησί που δεν υπάρχουν υποδομές και τα «προσφυγάκια» μένουν όπου βρουν.

Έτσι, έχουν καταλάβει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και όλες τις ημιτελείς κατοικίες, καθώς και αυτές που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν!

Ιδού οι σχετική καταγγελία του αντιδημάρχου στο  «dimokratiki.gr»:
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, που έρχονται σχεδόν καθημερινά στο νησί ανά 10 με 15 άτομα, υπάρχουν και πολλά μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πού να κοιμηθούν, δεν υπάρχουν δομές εδώ, με αποτέλεσμα να αναζητούν καταφύγιο είτε σε εγκαταλειμμένα σπίτια είτε σε ημιτελή για να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες. Πριν από μερικές ημέρες άνοιξαν το ξενοδοχείο και μπήκαν μέσα, ενώ κάποιοι βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κάστρο. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι ο χειμώνας δεν είναι μακριά και, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι ροές μεταναστών δύσκολα θα σταματήσουν. Δεν ξέρω τι υπόσχονται οι “απέναντι” στους ανθρώπους που έρχονται στο Καστελόριζο, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης εδώ είναι πολύ δύσκολες για τους ίδιους αλλά και για εμάς. Περιφέρονται στον οικισμό και περιμένουν πότε θα αναχωρήσουν για τις δομές φιλοξενίας αλλά αυτό γίνεται κάθε δύο εβδομάδες ίσως και κάθε 20 ημέρες και οπωσδήποτε δεν μεταφέρονται όλοι. Άρα μιλάμε για δεκάδες ανθρώπους που αναζητούν στέγη για τους ίδιους και τα παιδιά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες υγιεινής. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει δυνατότητα να υποβληθούν οι άνθρωποι αυτοί σε ιατρικές εξετάσεις και γενικώς είναι εκτεθειμένοι κι εκείνοι κι εμείς…».

Εύγε «εθνικόφρονες»! Το «καταφέρατε» κι αυτό!