ΔΕΝΔΙΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ!

Επίσκεψη στην Σερβία πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη, Δένδιας, και με την ευκαιρία έδωσε συνέντευξη στην σερβική κρατική τηλεόραση, RTS.

Κατ’ αρχάς, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης Κούλη Μητσοτάκη υπέρ της ένταξης Σκοπίων («Βόρειας Μακεδονίας», όπως την αποκάλεσε ο… «εθνικόφρων» υπουργός και Αλβανίας στην Ε.Ε. – για την οποία προεκλογικά ο Κούλης άφηνε υπονοούμενα ότι θα θέσει… βέτο:
«Επιτρέψτε μου να μιλήσω από την ελληνική πλευρά. Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια χώρα με την οποία οικοδομούμε μια σχέση, η Αλβανία είναι γείτονάς μας. Θέλουμε αυτή να είναι η πολιτική μας, τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Δένδια αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ασφαλής κι αυτός απάντησε ως εξής: 

«Όσον αφορά στην Ελλάδα, η συμφωνία είναι απολύτως σώα και ασφαλής. Τηρούμε πάντα ό,τι έχουμε υπογράψει, ανεξάρτητα από το τι σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτό ισχύει, αυτό είναι το διεθνές δίκαιο, αυτό θα κάνουμε. Βλέπετε, υπάρχει μια Συνθήκη η οποία αποκαλείται Συνθήκη της Βιέννης, η οποία έχει σχέση με την εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών. Δεν μας επιτρέπεται να υποχωρήσουμε. Την έχουμε υπογράψει. Την τηρούμε. Και επιτρέψτε μου να πω, ας δούμε τη συνολική εικόνα. Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά είναι αυτό που θα ήταν χρήσιμο για τη συνολική περιοχή, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για την Ευρώπη, να δημιουργηθεί μια εταιρική σχέση με αυτές τις χώρες. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα με τη Βόρεια Μακεδονία. Το σημαντικό ζήτημα είναι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμορφωθούν με αυτό».

Συμπέρασμα: ασφαλώς και μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η κυβέρνηση του… last years «μακεδονομάχου» Μητσοτάκη ούτε που το σκέφτεται. Μπορεί όμως να την ακυρώσει η επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά οι Κούληδες θα την πιέσουν για να μην το κάνει!